Studentenkaart

Wanneer je definitief bent ingeschreven aan UHasselt, krijg je een persoonlijke studentenkaart die je gedurende je hele studieloopbaan aan UHasselt blijft behouden. Je studentenkaart is niet alleen een kortingskaart maar ook je kopiekaart en betaalkaart in het UHasselt restaurant, na het storten van geld op je rekening. Je hebt je studentenkaart ook nodig tijdens het afleggen van de examens.

Op welk moment ontvang je jouw studentenkaart?

Tijdens je definitieve inschrijving (fysieke afspraak)

Wanneer je je definitief komt inschrijven aan UHasselt krijg je de mogelijkheid om je studentenkaart dezelfde dag te laten aanmaken. Zorg dat je fris en monter bent want we maken meteen een foto die op je studentenkaart wordt afgedrukt ;)

Na je definitieve inschrijving (online afspraak)

Na je online afspraak voor een definitieve inschrijving kan je je eID inlezen binnen je studentendossier. Nadien krijgen wij automatisch het seintje dat je studentenkaart klaar is om af te drukken. Het enige verschil met de foto, gemaakt op de campus, is dat de foto van je eID wordt afgedrukt in grijswaarden.

Wanneer je studentenkaart werd afgedrukt nemen de medewerkers van de studentenadministratie contact op met jou om te bespreken hoe je je studentenkaart het liefst ontvangt. Je kan je studentenkaart persoonlijk afhalen aan de studentenadministratie van campus Hasselt of campus Diepenbeek. Maar we kunnen je studentenkaart ook per post opsturen naar je domicilieadres of studieadres.

Doorheen het jaar

Je kan je studentenkaart ook doorheen het jaar laten aanmaken. 
Hiervoor ga je langs aan de studentenbalie in Hasselt of Diepenbeek.

Je studentenkaart als betaalmiddel

Aan UHasselt betaal je in het studentenrestaurant en druk- of kopieerkosten via het betaalsysteem PingPing. PingPing is geïntegreerd in je studentenkaart. Wist je dat je 33% korting krijgt in het studentenrestaurant als je betaalt met je studentenkaart?

Kom meer te weten over PingPing
Pingping

De voordelen van je studentenkaart

Voor een spotprijsje de beste films zien in de bioscoop? Korting op elektronica? Of liever op een lekkere hamburger? Je krijgt het allemaal dankzij je studentenkaart.

We zetten enkele voordelen voor jou op een rijtje:

Cardmapr Nl Ojahi6jyff4 Unsplash
 • Openbaar vervoer: als student krijg je met het openbaar vervoer 50% korting op je treinabonnement. Ook met de bus, fiets of taxi geniet je van een voordelig tarief. De dienst Studentenvoorzieningen helpt je graag op weg.
 • Winkels en webshops: heel wat winkels bieden kortingen aan voor studenten of organiseren (tijdelijke) back to school acties. Vraag erachter in de winkel of bekijk de online voorwaarden voordat je betaalt.
 • Bioscoop: in bijna elke bioscoop geniet je van een fikse studentenkorting op vertoon van je studentenkaart. Een nieuwe film met een grote doos popcorn? Yes please.
 • Musea: op uitstap in België of in het buitenland wordt een stuk goedkoper dankzij je studentenkaart. Heel wat musea geven korting. Tijd voor een culturele uitstap!
 • Kapper: zin in een andere coupe? Kijk dan even naar welke kapper je gaat, want ook daar maak je kans op korting.

Je digitale studentenkaart

Tijdens de inschrijving wordt voor elke student een digitaal studentendossier aangemaakt. Hierin kan je ook je digitale studentenkaart terugvinden.

Handig, indien je je kaart niet bij de hand hebt en toch je studentenkaart moet tonen!

FAQ

Mijn studentenkaart is verloren

Dat kan gebeuren!

Verloren en teruggevonden studentenkaarten worden verzameld binnen de studentenadministratie van campus Hasselt en campus Diepenbeek. Je ontvangt een e-mail wanneer je studentenkaart werd teruggevonden.

Indien we jouw studentenkaart niet hebben teruggevonden kan je ook een nieuwe studentenkaart aanvragen.

 1. Kom langs aan de studentenbalie in campus Hasselt of Diepenbeek.
 2. Leg je identiteitsbewijs voor.
 3. Betaal ter plaatse € 10 via bancontact.

Mijn studentenkaart is gestolen

Op vertoon van je aangiftebewijs van de politie krijg je gratis een nieuwe studentenkaart. Kom langs aan de studentenbalie in Hasselt of Diepenbeek en je ontvangt onmiddellijk je nieuwe studentenkaart.

Mijn studentenkaart werkt niet meer

Kom langs aan de studentenbalie in campus Hasselt of Diepenbeek. Je krijgt, na inlevering van je huidige studentenkaart, gratis een nieuwe kaart. Van dat technisch probleem hoef jij niet meer wakker te liggen!

Welke gegevens worden vermeld op mijn studentenkaart?

Op je studentenkaart staan:

 • je naam,
 • je studentennummer,
 • een unieke barcode voor gebruik binnen de universiteitsbibliotheek,
 • een uniek identificatienummer voor PingPing, het betaalsysteem voor de campusrestaurants, automaten, printen en kopiëren,
 • het academiejaar waarbinnen je studentenkaart geldig is.

De sticker van het academiejaar, op de achterkant van mijn studentenkaart, is verouderd.

Kom langs aan de studentenbalie in campus Hasselt of Diepenbeek. Hier zal er een nieuwe sticker op je kaart gekleefd worden.

Wat indien ik mijn studentenkaart niet bij heb op het examen?

Tekst nog toe te voegen