Prof. dr. Anneleen MICHIELS

Over mezelf

Anneleen Michiels is hoofddocent Finance en Family Business aan de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt (België), waar zijn finance doceert op bachelor-, master- en executive level. Ze is tevens oprichter en coordinator van het executive programma Adviseur Familievermogens.

Ze is voormalig voorzitter van de Strategic Interest Group on Family Business Research aan de European Academy of Management (EURAM) en Scholar-in-residence aan het Family-Owned Business Institute van Grand Valley State University (Michigan). Zij behaalde haar doctoraat aan de UHasselt, was daarna aangesteld aan de HUBrussel en KULeuven en was visiting researcher aan Stetson University, Florida Atlantic University en Adelaide University.

Bij het Research Center for Entrepreneurship and Family Firms (RCEF) rich haar onderzoek zich op de invloed van geld op het familiebedrijf en de bedrijfsfamilie. Haar onderzoek rond verloning, dividendbeleid, financieringsbeslissingen, professionalisering en familiale governance werd gepubliceerd in diverse internationale academische en praktijkgerichte tijdschriften.

Onderzoek

Disciplinecodes: Financiële economie (05020104), Human resource management (05020604), Bedrijfsmanagement (05020602), Strategisch management (05020616)

Begeleide doctoraten

Publicaties

Bekijk alle UHasselt publicaties van Prof. dr. Anneleen MICHIELS

Projecten

Er zijn 7 onderzoeksprojecten gevonden

Onderwijs

Betrokken bij de volgende opleidingsonderdelen

Academiejaar 2023 - 2024

Academiejaar 2022 - 2023

Anneleen MICHIELS

Volgen op

Ben jij Anneleen MICHIELS? Log in om deze pagina aan te passen