dr. Janis LUYTEN

Over mezelf

Janis Luyten behaalde in 2017 zijn diploma 'Master in de Toegepaste Economische Wetenschappen - Beleidsmanagement' aan de UHasselt. Later dat jaar deed hij zijn eerste ervaring op binnen het academisch onderzoek als navorser van Prof. dr. Wim Marneffe in de onderzoeksgroep Beleidsmanagement binnen de faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de UHasselt. In 2021 behaalde hij vervolgens zijn doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen met zijn doctoraatsproefschrift 'Essays on the Impact of Implementing Electronic Health Records in a Hospital Setting'. Momenteel verricht hij postdoctoraal onderzoek met een focus op gezondheidseconomie, health technology assessment, beleidsevaluatie en administratieve vereenvoudiging binnen de gezondheidszorg en publieke sector.

Daarnaast is hij eveneens betrokken in verschillende multidisciplinaire academische onderzoeksprojecten binnen de gezondheidseconomie en -zorg die gefinancierd worden door het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek (FWO), RIZIV/INAMI, Interreg en HORIZON2020.

Tot slot verzorgt hij een brede waaier aan opleidingsonderdelen en gastcolleges binnen de faculteiten Bedrijfseconomische Wetenschappen en Geneeskunde & Levenswetenschappen aan de UHasselt met betrekking tot gezondheidseconomie, gezondheidsbeleid, onderzoeksmethoden en algemene macro- en micro-economische opleidingsonderdelen.

Onderzoek

Disciplinecodes: Gezondheids-, onderwijs en welvaartseconomie (05020105), Publieke economie (05020111)

Onderwijs

Betrokken bij de volgende opleidingsonderdelen

Academiejaar 2023 - 2024

Academiejaar 2022 - 2023

Volgen op