Logo UHasselt

menu

Campusleven


Studentenleven

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

STUDENTENVERENIGINGEN

Elke faculteit heeft een eigen studentenvereniging: A.S.G. voor de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen, Hermes voor TEW en handelsingenieur, Themis voor Rechten (info@themis-uhasselt.be), Miezerik voor Geneeskunde, Biomedica voor Biomedische Wetenschappen; Filii Lamberti voor Wiskunde, Fysica en Informatica (praeses@filii.be) en DIP's voor Chemie en Biologie (dipsuhasselt@hotmail.com); Commeatus voor Mobiliteitswetenschappen, Rekinéa voor de opleiding Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie en Sofa voor Architectuur (sofadiepenbeek@hotmail.com).

Daarnaast bestaan er eveneens alternatieve studentenverenigingen:

  • Ambifaarke: studentenfanfare
  • CCG: Christelijke Campus Gemeenschap
  • ESN Hasselt: de vereniging voor internationale en Erasmus studenten. ESN organiseert verschillende activiteiten om de integratie van buitenlandse studenten op de campus te bevorderen.
  • JOSS: Joint Organisation of Statistics Scholars (alumni)vereniging voor masterstudenten statistiek
  • BeMSA Hasselt: Belgian Medical Student Association
  • Elsa Hasselt: The European Law Students' Association Hasselt
  • LVSV: Liberaal Vlaams Studenten Verbond; liberaal ideologische partij

 

 

ccg

commeatus

dips

ESN Hasselt

Filii Lamberti

Hermes

 

Miezerik

 

Doopcharter


Het Senioren Konvent (SK) en de studentenclubs:

Aan de UHasselt zijn ook diverse studentenclubs actief. De studentenclubs onderscheiden zich van de erkende studentenverenigingen door hun aparte werking. Het actieve ledenaantal van een studentenclub ligt doorgaans een stuk lager dan bij een studentenvereniging, met slechts 10-15 leden. Bovendien kunnen leden enkel op uitnodiging toetreden. Elke studentclub heeft haar eigen entiteit en visie.

Het Senioren Konvent (SK) is een overkoepelend orgaan dat een wakend oog op de werking van de studentenclubs houdt. Men kan contact opnemen met het Senioren Konvent via het e-mailadres: sk.uhasselt.diepenbeek@gmail.com.

Hoewel de studentenclubs niet door de UHasselt gereguleerd worden, bestaat er een nauwe communicatie en samenwerking tussen het beleid UHasselt en het Senioren Konvent.