Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Educatieve master Economie


Educatieve master Economie

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

EDUCATIEVE MASTER ECONOMIE

 

Wil je anderen prikkelen vanuit jouw passie voor economie? Wil je een boeiende, uitdagende loopbaan in het onderwijs of de educatieve sector? Dan is de educatieve masteropleiding in de economie vast iets voor jou!

In deze academische masteropleiding verdiep en verbreed je jouw kennis van economische wetenschappen én word je ondergedompeld in onderwijsrelevante thema’s. Bovendien kom je vanaf de eerste dag in contact met de praktijk! De educatieve masteropleiding stoomt je klaar voor een succesvolle job in het onderwijs.

Interesse? Meer info?
Klik dan hier voor onze virtuele infostand. 
Klik dan hier voor een overzicht van onze infomomenten.

 

Wat is een Educatieve master Economie?

De educatieve master  is voornamelijk gericht op de vorming van toekomstige leraren voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Evenwel is deze educatieve master ook aanbevolen voor onderwijsopdrachten in het hoger onderwijs, het geven van bedrijfsopleidingen en -trainingen, voor de educatieve werking in musea en educatieve centra …

De Educatieve master Economie is een geïntegreerd geheel van pedagogiek & didactiek, vakdidactiek en vakinhoud van het domein economie. Daarenboven is de opleiding sterk praktijkgericht: minstens 30 studiepunten gaan naar de praktijk (stage, praktijkopdrachten …). 

Heb je reeds een masterdiploma?

Dan volg je het verkort traject (60 studiepunten) waarin enkel de onderwijsrelevante thema’s aan bod komen. Neem zeker een kijkje op de pagina's "wie kan er instromen" en "organisatie"!


Waarom de Educatieve master Economie volgen aan UHasselt?

  1. Je hebt expertise in jouw vakgebied én als leraar.

  2. Je doet diverse praktijkervaringen op vanaf de eerste dag.

  3. Je zet krachtige leerprocessen op, gericht op talenten van lerenden.

  4. Je wordt een voortrekker van innovatief onderwijs.

  5. Je werkt samen met lerenden, groepen, collega's en partners.

  6. Je hebt impact op het onderwijs en de maatschappij van morgen.