Campus Diepenbeek

Campus Diepenbeek

Tel.nr. +32 11 26 80 97 Bezoekadres

Gebouw D, Agoralaan

3590 Diepenbeek

Openingsuren

Het onthaal in gebouw D is geopend op

weekdagen: 8.00 - 17.00u

zaterdag: 8.30 - 16.30u

zondag: gesloten

Gebouw D is toegankelijk op

weekdagen: 7.00 - 21.00u

zaterdag: 7.30 - 18.00u

zondag: gesloten

Balie studentenadministratie:

Maandag t/m donderdag: 8:30 - 16:30 u.
Vrijdag: 8:30 - 14.00 u.

Plattegronden

Plattegrond campus Diepenbeek

ligging gebouwen op de campus

Detailplan lokalen gebouw D

Met de fiets

STOP UH Mobiliteitsbeleid Trappers (2)

De omgeving van de Campus Diepenbeek is zeer fietsvriendelijk. Je kan de campus veilig en prettig bereiken via fietspaden die door het groen kronkelen. Op de campus zijn op verschillende plaatsen fietsenstallingen voorzien. De twee grootste publiek toegankelijke, overdekte fietsenstallingen bevinden zich voor de hoofdingang van gebouw D en aan de ingang van gebouw E.

Voor het herstellen en huren van een fiets kunnen studenten terecht bij VEDO op campus Diepenbeek (gebouw D) of op campus Elfdelinie in Hasselt (Elfdeliniestraat 23, Gebouw F).

Met het openbaar vervoer

STOP UH Mobiliteitsbeleid bus
 • Per trein
  Je kan de campus Diepenbeek bereiken via het station NMBS Diepenbeek, Hasselt of Genk en vervolgens een bus naar de campus nemen. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be

 • Per bus
  Campus Diepenbeek kun je bereiken via de lijnen 45, 20A, 36, 11 en 453. Op de campus bevinden zich twee bushaltes: halte "Universiteit" vlakbij het hoofdgebouw (gebouw D en gebouw E) en halte "Agoralaan" vlakbij gebouw C (Biomed).

  Vanuit station Hasselt vertrekt minstens om de 15 minuten een bus naar de campus: de lijn 45 richting Maastricht of Maaseik, de lijn 20A richting Maastricht, de lijn 11 richting Maaseik en de lijn 36 Genk via Diepenbeek. 
  Vanaf station Genk vertrekt om de 30 minuten een bus van lijn 45 naar de campus.
  Vanaf station Diepenbeek vertrekt de lijn 453 om het uur naar de campus.

  Meer informatie vind je bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut), de Lijnwinkels of www.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.

  Real-time info halte Diepenbeek Universiteit

Studenten krijgen een tussenkomst voor hun trein- en busabonnement en kunnen met de campuspas ongelimiteerd reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek.

Met de wagen

STOP UH Mobiliteitsbeleid Privévervoer (2)

UHasselt kiest resoluut voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. We raden je daarom aan om je zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te verplaatsen. Als je geen andere mogelijkheid hebt, is Campus Diepenbeek met de wagen bereikbaar via de N702 vanuit Hasselt of Genk of via de Ginderoverstraat vanuit Diepenbeek. Op de campus in Diepenbeek is er parking voorzien.

parking campus Diepenbeek

Toegankelijkheid

De campus is toegankelijk voor iedereen en beschikt over aangepaste voorzieningen voor mensen met een beperking: er zijn aparte parkeerruimten bij de ingang van elk gebouw en een speciale hellende ingang (zonder trappen). Er is een rolstoel ter beschikking en elke verdieping is bereikbaar met een lift.

Wegenwerken

Nieuwe route Nierstraat

Nieuwe brug Nierstraat naar campus Diepenbeek

De overwegen van de Rooistraat en de Nierstraat worden vanaf vrijdagavond 8 april 2022 definitief afgesloten voor alle verkeer. De nieuwe brug van de Nierstraat zal vanaf dan open zijn voor alle verkeer, dit zowel vanuit de Nierstraat/Ginderoverstraat als vanuit de Steenweg N2. Het is levensgevaarlijk om de overwegen tóch proberen over te steken. Gelieve steeds de nieuwe infrastructuur te volgen (via de brug in de Nierstraat).

Ook de routes en de haltes van de Lijn zullen het nieuwe traject volgen. De verkeerslichten aan het kruispunt Steenweg N2 - Brug Nierstraat worden op dat moment geactiveerd.

De nieuwe parallelweg die werd aangelegd tussen de Nierstraat/Ginderoverstraat en de Rooistraat gaat eveneens open voor alle verkeer. De Rooistraat blijft vanuit de Nierstraat een doodlopende straat.

Meer info is te vinden in deze brochure (pdf, 711 KB) en via www.diepenbeek.be/overwegen en www.delijn.be