Campus Diepenbeek

Campus Diepenbeek

Tel.nr. +32 11 26 80 97 Bezoekadres

Gebouw D, Agoralaan

3590 Diepenbeek

Openingsuren

Het onthaal in gebouw D is geopend op

weekdagen: 8.00 - 17.00 u

zaterdag: 8.30 - 16.30 u

zondag: gesloten

Gebouw D is toegankelijk op

weekdagen: 7.00 - 22.00 u

zaterdag: 7.30 - 18.00 u

zondag: gesloten

Balie studentenadministratie:

Maandag t/m donderdag: 8.30 - 16.30 u
Vrijdag: 8.30 - 14.00 u

Plattegronden

Plattegrond campus Diepenbeek

ligging gebouwen op de campus

Detailplan lokalen gebouw D

Met de fiets

STOP UH Mobiliteitsbeleid Trappers (2)

De omgeving van de Campus Diepenbeek is zeer fietsvriendelijk. Je kan de campus veilig en prettig bereiken via fietspaden die door het groen kronkelen. Op de campus zijn op verschillende plaatsen fietsenstallingen voorzien. De twee grootste publiek toegankelijke, overdekte fietsenstallingen bevinden zich voor de hoofdingang van gebouw D en aan de ingang van gebouw E.

Voor het herstellen en huren van een fiets kunnen studenten terecht bij VEDO op campus Diepenbeek (gebouw D) of op campus Elfdelinie in Hasselt (Elfdeliniestraat 23, Gebouw F).

Met het openbaar vervoer

STOP UH Mobiliteitsbeleid bus
 • Per trein
  Je kan de campus Diepenbeek bereiken via het station NMBS Diepenbeek, Hasselt of Genk en vervolgens een bus naar de campus nemen. Meer informatie is terug te vinden op de website van de Nationale Maatschappij van de Belgische Spoorwegen: www.nmbs.be

 • Per bus
  Campus Diepenbeek kun je bereiken via de lijnen 45, 20A, 36, 11 en 453. Op de campus bevinden zich twee bushaltes: halte "Universiteit" vlakbij het hoofdgebouw (gebouw D en gebouw E) en halte "Agoralaan" vlakbij gebouw C (Biomed).

  Vanuit station Hasselt vertrekt minstens om de 15 minuten een bus naar de campus: de lijn 45 richting Maastricht of Maaseik, de lijn 20A richting Maastricht, de lijn 11 richting Maaseik en de lijn 36 Genk via Diepenbeek. 
  Vanaf station Genk vertrekt om de 30 minuten een bus van lijn 45 naar de campus.
  Vanaf station Diepenbeek vertrekt de lijn 453 om het uur naar de campus.

  Meer informatie vind je bij De LijnInfo op het nummer 070 220 200 (0,30 euro/minuut), de Lijnwinkels of www.delijn.be. Er is een infokantoor op het Stationsplein.

  Real-time info halte Diepenbeek Universiteit

Studenten krijgen een tussenkomst voor hun trein- en busabonnement en kunnen met de campuspas ongelimiteerd reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek.

Met de wagen

STOP UH Mobiliteitsbeleid Privévervoer (2) (1)

UHasselt kiest resoluut voor een duurzaam mobiliteitsbeleid. We raden je daarom aan om je zoveel mogelijk met de fiets of het openbaar vervoer te verplaatsen. Als je geen andere mogelijkheid hebt, is Campus Diepenbeek met de wagen bereikbaar via de N702 vanuit Hasselt of Genk of via de Ginderoverstraat vanuit Diepenbeek. Op de campus in Diepenbeek is er parking voorzien. Indien je minder mobiel bent, volg dan de procedure zoals omschreven hieronder.

Toegankelijkheid

De campus is toegankelijk voor iedereen en beschikt over aangepaste voorzieningen voor mensen met een beperking: er is een een speciale hellende ingang (zonder trappen) en een rolstoel ter beschikking. Elke verdieping is bereikbaar met een lift.

Ben je minder mobiel en met de wagen? Op campus Diepenbeek zijn er twee parkeerplaatsen voor personen met een handicap op de parking (voor de slagboom - bij de bushalte). Als deze niet vrij zijn kan je je aanmelden bij de slagboom (ter hoogte van de bushalte voor het hoofdgebouw D). De onthaalmedewerkers zullen je vervolgens verder helpen en doorverwijzen naar één van de parkings ter hoogte van het gebouw.