Toegang tot andere bibliotheken

Om onze studenten en personeelsleden een zo ruim mogelijk aanbod aan (elektronische) literatuur aan te kunnen bieden, werkt de Universiteitsbibliotheek UHasselt samen met de Bibliotheek Hasselt Limburg, Universiteit Maastricht en KU Leuven. 

Samenwerking met Bibliotheek Hasselt Limburg (BHL)

UHasselt-studenten en UHasselt-personeelsleden kunnen desgewenst lid worden van de Bibliotheek Hasselt Limburg. In tegenstelling tot de voorbije jaren gebeurt dat niet langer automatisch. Wie interesse heeft in een gratis BHL-lidkaart, kan zich inschrijven via deze webpagina.

Ben je al lid, dan kun je je lidmaatschap via bovenstaande webpagina verlengen. Vraag je een nieuwe kaart aan? Dan brengt BHL je op de hoogte van zodra je lidkaart klaar ligt. Dat duurt enkele werkdagen. Je kunt je lidkaart nadien op vertoon van je identiteitskaart afhalen aan het onthaal van BHL.

Het lidmaatschap is geldig tot en met 31 oktober volgend jaar en kan elk jaar verlengd worden zolang je student of bezoldigd medewerker bent aan UHasselt.

Samenwerking met Universiteit Maastricht

UHasselt-rechtenstudenten (bachelors, masters, phd-studenten) en studenten Biomedische wetenschappen (masters, phd-studenten) ontvangen bij de start van hun (eerste) academiejaar per e-mail een UM-studentennummer + wachtwoord voor het raadplegen van de e-bronnen waarop UMaastricht geabonneerd is. Deze UM-logingegevens blijven geldig zolang de studenten aan de Universiteit Hasselt verbonden zijn. In geval van problemen met de UM-logingegevens: contacteer Servicedesk-ICTS@maastrichtuniversity.nl, of +31433885555.

Studenten die fysiek toegang tot de bibliotheek van Universiteit Maastricht willen, kunnen een UM-bibliotheekkaart aanvragen via umcard@maastrichtuniversity.nl. In je bericht vermeld je je geboortedatum. Als bijlage stuur je een pasfoto mee. Tip: in het UHasselt-studentendossier - via E-id - kun je steeds een pasfoto terugvinden.

Samenwerking met KU Leuven

Studenten/personeelsleden van de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen zijn tegelijk ook studenten/personeelsleden van KU Leuven. Zij hebben bijgevolg niet alleen fysiek toegang tot alle bibliotheken van KU Leuven, maar hebben via hun KU Leuven-logingegevens ook on en off campus toegang tot alle elektronische bronnen waarop KU Leuven geabonneerd is.

Aangezien KU Leuven daarnaast ook een partner is in de gezamenlijke rechtenopleiding, kunnen UHasselt rechtenstudenten gratis terecht in de rechtsbibliotheek van de KU Leuven.

Om een bezoek aan deze rechtsbibliotheek vlot te laten verlopen, is het wenselijk om vooraf (eenmalig) te registreren via https://account.kuleuven.be/register. je krijgt dan een b-nummer (samen met een eigen paswoord) en bij een bezoek wordt dit b-nummer gekoppeld aan de KUL-bibliotheekkaart. Met dit b-nummer (en paswoord) kun je vervolgens, tijdens elk bezoek aan de bib, inloggen op het wifi-netwerk 'Campusroam'. Dit b-nummer kun je ook gebruiken om in te loggen op de catalogus Limo.

Opgelet, om misverstanden te vermijden: UHasselt rechtenstudenten hebben geen off campus toegang tot de e-bronnen van KU Leuven. Wensen ze toegang tot het online aanbod van de KU Leuven, dan moeten ze dus een bezoek brengen aan de KU Leuven-rechtsbibliotheek.