2020-12-02: Muscle Premium, een uitgebreide 3D-atlas van de spieren

Unnamed Unnamed

In het verlengde van ons abonnement op de Acland’s Video Atlas of Human Anatomy en de eerdere aankoop van de Human Anatomy Atlas, is de Universiteitsbibliotheek nu overgegaan tot de aankoop van Muscle Premium.

Muscle Premium bevat 3D-modellen van het spier- en skeletstelsel waarmee gebruikers structuren kunnen isoleren en verwijderen. Voor elke spier wordt de bijhorende beweging getoond en het bevat ook 3D-modellen van de veel voorkomende pathologieën waarmee fysiotherapeuten doorgaans werken. Muscle Premium bevat daarnaast korte videos gemaakt door bekende fysiotherapeuten waarin ze de biomechanica van het lichaam uitleggen evenals hoe pathologieën in het menselijk lichaam voorkomen.

Voor meer info: bekijk de video van 2 minuten die u door de gebruikersinterface leidt en de video van 1 minuut die uitlegt hoe je de tools in de app optimaal kunt gebruiken.

Muscle Premium kan zowel on als off campus geraadpleegd worden. Opgelet: als u deze module voor het eerst gebruikt, kan het laden een paar minuten duren vanwege de robuuste grafische inhoud! Hou daar a.u.b. rekening mee.

Er is overigens ook een interessante app. Raadpleeg deze webpagina voor meer informatie.