2022-11-16: Belga.press vervangt GoPress Academic

Belgapress Logo Socials Share Belgapress Logo Socials Share

Op maandag 21 november schakelt UHasselt over naar de digitale persdatabank Belga.press. Voortaan geniet je via dit online nieuwsplatform van toegang tot de gebundelde content van alle Belgische nieuwsmerken. Ook onze nieuwsbrief ‘UHasselt in de kranten’ zal voortaan doorverwijzen naar de nieuwe website. Nog tot eind december blijven Belga.press en voorganger GoPress Academic naast elkaar bestaan. Daarna wordt de toegang tot de oude database opgeheven.

Overal raadpleegbaar

Via SSO (single sign on) kunnen studenten en personeelsleden van UHasselt zich zowel on als off campus aanmelden met hun eigen UHasselt logingegevens. Het is dus niet langer nodig om een persoonlijk gebruikersprofiel aan te maken als je zin hebt om thuis de krant of je favoriete tijdschrift te doorbladeren of als je iets wil opzoeken in het online archief.

Sneller toegang tot tijdschriften

Na een embargo van 48 uur krijg je toegang tot alle content (kranten én weekbladen). Op donderdag doorblader je dus de HUMO van diezelfde week, op vrijdag de Knack. In het archief vind je voor de meeste nieuwsmerken artikels vanaf de jaren ’90; in de ‘Kiosk’ zijn publicaties integraal beschikbaar vanaf circa 2010.

Via storytags en notificaties blijf je op de hoogte van het nieuws dat jou het meest interesseert. Met Belga.press hou je niet alleen de vinger aan de pols van de gedrukte pers, je (her)beluistert er ook het journaal en een uitgebreide selectie aan podcasts.

Ontdek Belga.press.