Logo UHasselt

menu

Campusleven


Op kot en op weg

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OP WEG

De dienst studentenvoorzieningen ondersteunt je als je met de fiets of het openbaar vervoer naar de campus komt:

 • TREIN
  Alle studenten krijgen een tussenkomst van 50% voor een treinabonnement (2de klasse) van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats tot de UHasselt. Dit werkt via een derdebetalersysteem. Als student registreer je al je gegevens hiervoor via je digitaal studentendossier. Nadien ontvang je een attest van de NMBS waarmee je je abonnement kan gaan aankopen bij de NMBS. Dit geldt ook voor combi abonnementen van de NMBS en De Lijn. Voor masterstudenten Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie geldt dit ook voor het traject van hun woonplaats tot de KULeuven, aangezien sommige studenten hier veel lessen volgen. 

 •  BUS
  Via je studentendossier kan je, als UHasselt student, voor € 20 een campuspas van De Lijn kopen bij studentenvoorzieningen. De campuspassen zijn beschikbaar aan de studentenbalies in Hasselt en Diepenbeek.
  Je kan hiermee ongelimiteerd met de bus reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek.
  Wanneer je een abonnement van De Lijn hebt, kan je hiervoor een financiële tussenkomst van 50% aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst kan je downloaden uit je digitaal studentendossier.

 • TAXI
  Zondagavond brengt een taxi je tussen 21u45 en 22u15 van het station Hasselt naar je kotadres (Hasselt en Diepenbeek). Een taxiticket koop je bij Studentenvoorzieningen voor € 1,00. Een overzicht van de data waarop je gebruik kan maken van de taxidienst, vind je in dit document. Als je een taxiticket gekocht hebt en de taxi wil gebruiken, moet je dit op voorhand doorgeven via deze app op de website van HTM.

  ! Gelieve je reservatie af te melden indien je toch geen gebruik wil maken van de taxidienst. 
  Annulaties dienen doorgegeven te worden via: 
  - Tel.: 011 30 10 20 
  - GSM: 0479 30 10 20 

  Bij treinvertragingen wordt er maximaal tot 22u20 gewacht, indien er op voorhand verwittigd wordt. 

 • FIETS
  Bij VEDO kan je gratis een fiets huren, na betaling van €70 waarborg. Je moet vooraf online een fiets reserveren op citybike.uhasselt.be. In het fietsatelier kan je aan studententarief zowel je gehuurde als je eigen fiets laten herstellen.

  Je kan hiervoor terecht op onderstaande locatie:

  Vedo, Agoralaan / gebouw D, 3590 Diepenbeek
  VEDOfiets@uhasselt.be - 011 26 80 69
  Verhuur- en herstellocatie.
  ma – do: 8u30 – 16u00 /  vr: 8u30 – 12u00

Bekijk ook het huurreglement en de herstelprijzen.

Vind de weg naar de verschillende campussen via contact.

Meer info: studentenvoorzieningen@uhasselt.be – 011 26 90 12