Logo UHasselt

menu

Campusleven


Op kot en op weg

Campusleven

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

OP WEG

STUVO'S MOBILITEITSWEEK: 25/10/21 - 29/10/21 

Op het programma: 

* Maandag 25/10: Gratis koffiekoek op campus Diepenbeek én Hasselt, voor studenten die met de fiets of het openbaar vervoer naar de campus kome. Zolang de voorraad strekt! 

* Dinsdag 26/10: Space Bike @ Fietsatelier VEDO campus PXL Elfde Liniestraat

* Donderdag 28/10: Space Bike @ Fietsatelier VEDO campus Diepenbeek, UHasselt gebouw D

* Donderdag 28/10: Fietscontrole actie @ Fietsenstalling van gebouw D 

* Volledige week: tombola: maak kans op een e-step, een gopass of een voucher van VEDO! Deelnemen? Dat kan volgende week hier! 

 

De dienst studentenvoorzieningen ondersteunt je als je met de fiets of het openbaar vervoer naar de campus komt:

 • TREIN
  Alle studenten krijgen een tussenkomst van 50% voor een treinabonnement (2de klasse) van 3 of 12 maanden voor het traject van de woonplaats tot de UHasselt. Dit werkt via een derdebetalersysteem. Als student registreer je al je gegevens hiervoor via je digitaal studentendossier. Nadien ontvang je een attest van de NMBS waarmee je je abonnement kan gaan aankopen bij de NMBS. Dit geldt ook voor combi abonnementen van de NMBS en De Lijn. Voor masterstudenten Revalidatiewetenschappen en kinesitherapie geldt dit ook voor het traject van hun woonplaats tot de KULeuven, aangezien sommige studenten hier veel lessen volgen. 
  Opgelet! Als student van 26 jaar of ouder heb je nog steeds recht op een tussenkomst van 50%, maar kan dit niet via het derdebetalerssysteem aangevraagd worden. Hiervoor geldt dezelfde werkwijze als voor busabonnementen. Je koopt eerst zelf het abonnement aan en kan erna je tussenkomst aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst kan je downloaden uit je digitaal studentendossier (bij studentenvoorzieningen > formulieren).
 •  BUS
  1. Campuspas
  Via je studentendossier kan je, als UHasselt student, voor € 20 een campuspas van De Lijn aankopen, via ‘registreren voor’. Je kan hiermee ongelimiteerd met de bus reizen in regio Hasselt en regio Diepenbeek. In dit document vind je welke haltes opgenomen zijn in het bereik van de campuspas. 

  OPGELET! Je kan enkel een campuspas aankopen als je een MOBIB-kaart hebt. Deze kan je aankopen bij De Lijn. De campuspas is geldig vanaf 14 september en kan aangekocht worden via je studentendossier. Je dient deze te betalen via overschrijving.  

  Opgelet: zorg dat je de campuspas tijdig aanvraagt én betaalt, aangezien het een paar dagen kan duren voor we je betaling ontvangen hebben en het tot 14 dagen kan duren voordat de campuspas op je MOBIB-kaart geactiveerd staat.

  2. Abonnement 3 of 12 maanden
  Wanneer je een abonnement van De Lijn hebt, kan je hiervoor een financiële tussenkomst van 50% aanvragen. Het aanvraagformulier voor deze tussenkomst kan je downloaden uit je digitaal studentendossier.

 • FIETS

  Bij VEDO kan je voor 25 euro per academiejaar een fiets huren, na betaling van €70 waarborg. Dit is inclusief een onderhoudscontract. In het onderhoudscontract zijn 2 grondige fietscontroles per jaar inbegrepen, inclusief de kostprijs voor herstelling van de veiligheidsitems (inclusief materiaal).

  Je moet vooraf online een fiets reserveren op citybike.uhasselt.be. In het fietsatelier kan je aan studententarief zowel je gehuurde als je eigen fiets laten herstellen. 

  Je kan hiervoor terecht op onderstaande locaties:

  Vedo, Agoralaan / gebouw D, 3590 Diepenbeek
  VEDOfiets@uhasselt.be-011 28 86 60
  GSM: 0472 04 12 80
  Verhuur- en herstellocatie.
  ma/woe/do: 8u30 – 16u00 
  di: 8u30-17u00
  vr: 8u30-12u00

  Fietwerkplaats Hogeschool PXL
  Elfde Liniestraat 23 gebouw F (studententoren)
  di: 9u30-17u00
  do: 9u30-16u00

  Bekijk ook het huurreglement en de herstelprijzen.
 • TAXI

  Zondagavond brengt een taxi je tussen 21u30 en 22u30 van het station Hasselt naar je kotadres (Hasselt en Diepenbeek). Een taxiticket koop je aan de studentenbalie in Hasselt of Diepenbeek voor € 2,00. Als je een taxiticket gekocht hebt en de taxi wil gebruiken, werkt dit vanaf nu zonder reservatie. Je kan van de taxi gebruik maken indien je je studentenkaart én een taxiticket hebt. Een overzicht van de data waarop de taxidienst aangeboden wordt, vind je hier terug. De eerste rit vindt plaats op 19 september.
  ! Indien je trein vertraging heeft, kan je rechtstreeks contact opnemen met Taxi HTM:
  - Tel.: 011 30 10 20
  - GSM: 0479 30 10 20

   

 • AUTO: parkeren aan Park H
  Ben je het zoeken naar een parkeerplaats beu en wil je voordelig parkeren?
  UHasselt werkte samen met de beheerders van Park H (site Trixxo Arena) een formule voor studenten uit.
  Van 20 september tot 31 oktober krijgen studenten de mogelijkheid om gratis te parkeren op Park H. Vanaf 1 november wordt het gunstige studententarief van 1,5 euro per parkeerbeurt aangerekend.
  Parkeren volgens deze regeling kan enkel van maandag tot vrijdag tussen 8u en 18u. In het weekend en buiten deze uren is het standaardtarief van 5 euro per parkeerbeurt van kracht.
  Je kan jouw wagen op elk van de parkings op de site parkeren, maar we raden het gebruik van Parking C (zijde Versuz) aan (kortste afstand tot de campus en de bushaltes). 
  Om van dit aanbod gebruik te maken moet je je vooraf registeren in de Xparc-app met je UHasselt e-mailadres (meer uitleg hierover vind je in deze brochure). Let op dat je na de registratie in de app nog een bevestigingsmail krijgt die je moet valideren vooraleer het voordeeltarief gebruikt kan worden. Vanaf deze parking kan je op campus Hasselt geraken op volgende manieren:
  • te voet (+- 25 minuten)
  • met de fiets (+- 10 minuten). Er zullen Mobit-fietsen beschikbaar gesteld worden op de site vanaf 27/09. Deze kunnen gebruikt worden aan 45 cent per rit.
  • met de bus vanaf halte Provinciehuis of halte P&R Grenslandhallen naar halte Dusartplein (€1 per busrit of maak gebruik van de campuspas

 

Vind de weg naar de verschillende campussen via contact.

Meer info: vervoer@uhasselt.be– 011 26 90 12

Indien je graag een afspraak maakt voor meer informatie, kan dit online. 

Via deze link kan je een digitale afspraak met ons maken via google meet. We blijven ook via e-mail bereikbaar.

OPGELET: Je Google Agenda moet in je juiste tijdzone ('Brussel') staan. Dit kan je controleren door je Google Agenda te openen, uiterst rechts bovenaan op het symbool van het wieltje te klikken en dan naar 'Instellingen' te gaan. Daar kan je de tijdzone op 'Brussel' zetten (ook zie je in de linkerbovenhoek van de agenda GMT +01 staan).