LEOMEP-MULTI (2000-2003)

Leonardo's Multilingual Engineers Project - Multicultural Communication in Europe

Leonardo da Vinci, 2000-2003

LEOMEP-MULTI/Plurilingua bekroond op de EU-ministeriële VET-conferentie van Maastricht 14-16 december 2004

Omschrijving

LEOMEP-MULTI is het multiplicatorproject van het internationaal onderzoeksproject (F, B, E, IRL) LEOMEP (specifieke communicatiebehoeften in vreemde talen van alle categorieën van  technisch kaderpersoneel, i.c. ingenieurs). Dit project beoogt de haalbaarheid van communicatieve jobaudits te onderzoeken, als basis voor de ontwikkeling van multimediale pakketten voor semi-autonoom leren "Interculturele Communicatie voor (Technisch) Kaderpersoneel". Deze modules beantwoorden aan de niveaus B2-C1 van het Gemeenschappelijk Europees Referentiekader (gevorderden). De transformatie van een basismodule naar diverse andere taalkoppels (17) moet eveneens toelaten de taal- en cultuurverschillen tussen taalkoppels te onderzoeken en zo de eigenheid en diversiteit van belangrijke Europese talen/culturen beter in kaart te brengen. De modules voor browseromgeving werden gerealiseerd in 7 brontalen (Nederlands, Frans, Duits, Spaans, Engels, Pools, Hongaars) en 3 doeltalen (Frans, Nederlands, Duits) (= 18 modules, zie schema) en aan de hand van de Lingu@Tor-software (www.commart.be).

In het voorjaar 2003 werden de 18 leermodules voorgesteld tijdens disseminatieseminaries georganiseerd in de 7 partnerlanden.

Promotor en internationaal coördinator: Prof. Martine Verjans - CTL - UHasselt (toenmalig Limburg Universitair Centrum) (B).

Partners

Partners

Schema van alle partners

FRANKRIJK

BELGIË

  • CTL-UHasselt te Diepenbeek (voormalig Limburgs Universitair Centrum)
  • Brainlane 
  • VIK (Vlaamse Ingenieurskamer, Antwerpen)
  • VKW (Limburgse Werkgeversorganisatie).

IERLAND

SPANJE

DUITSLAND

HONGARIJE

  • University of Debrecen
  • Business-Net Bt

POLEN

  • Handelshochschule in Wroclaw
  • Dolnoslaska Izba Gospodarcza

Duur

1 december 2000 - 31 mei 2003

Inlichtingen

Prof. M. Verjans
Tel.: +32 11 26 86 86
martine.verjans@uhasselt.be
http://www.commart.be/ (PLURILINGUA)