Toegang bordboeken aanvragen

Studenten van de academische lerarenopleiding kunnen zich via de Universiteitsbibliotheek gratis inschrijven voor de digitale leerplatformen Diddit (uitgeverij VAN IN), Scoodle (uitgeverij Plantyn), Polpo (uitgeverij die Keure) en Pelckmans Portaal (uitgeverij Pelckmans). Op die manier krijgen ze onder andere onbeperkt toegang tot de bordboeken van deze uitgeverijen.

Diddit en mijnlesmateriaal.be (uitgeverij VAN IN)

Je dient eerst zelf een Diddit-account aan te maken. Vervolgens bevestig je je inschrijving bij de Universiteitsbibliotheek UHasselt door (met jouw UHasselt-e-mailadres) een e-mail te sturen naar pieter.lernout@uhasselt.be, waarna wij je zo snel mogelijk je persoonlijke activatiecode bezorgen. Deze code is geldig tot eind september van het lopende academiejaar.

Met jouw Diddit-account heb je overigens ook toegang tot mijnlesmateriaal.be, het andere leerplatform van uitgeverij VAN IN waarop eveneens tal van bordboeken terug te vinden zijn.

Tip: Je hoeft jezelf op Diddit niet (meteen) te koppelen aan een school. Bij de eerste keuze die je voorgeschoteld krijgt (Ik ben een leerling | Ik ben een leerkracht) klik je op de knop "Overslaan". Je springt vervolgens naar jouw persoonlijk account. Om daar leermateriaal toe te kunnen voegen, moet je eerst jouw licentie activeren d.m.v. de activatiecode die wij jou bezorgen.

Scoodle (uitgeverij Plantyn)

Je dient eerst zelf een Scoodle-account aan te maken. Vervolgens bevestig je je inschrijving bij de Universiteitsbibliotheek UHasselt door (met jouw UHasselt-e-mailadres) een e-mail te sturen naar pieter.lernout@uhasselt.be, waarna wij je zo snel mogelijk je persoonlijke activatiecode bezorgen. Deze code is geldig tot 15 september van het lopende academiejaar.

Polpo (uitgeverij die Keure)

Wens je toegang tot Polpo, stuur dan (met jouw UHasselt-e-mailadres) een e-mail naar pieter.lernout@uhasselt.be. Je zal nadien een Polpo-uitnodiging ontvangen met een link om je wachtwoord in te stellen. Vervolgens kan je dan via jouw Polpo-profiel die methodes toevoegen die je nodig hebt. Een aparte activatiecode is niet langer vereist.

Pelckmans Portaal

Terwijl de uitgeverijen VAN IN en Plantyn werken met één persoonlijke activatiecode die toegang geeft tot àlle bordboeken, werkt Pelckmans op een andere manier: zij stellen hun bordboeken ter beschikking via een gemeenschappelijke activatiecode (dus voor alle studenten dezelfde code) die echter per titel verschilt.

Het overzicht van alle Pelckmans-activatiecodes moet je via e-mail bij de Universiteitsbibliotheek aanvragen door met jouw UHasselt-e-mailadres een e-mail te sturen naar pieter.lernout@uhasselt.be.

Nadat je met jouw UHasselt-e-mailadres een account hebt aangemaakt op Pelckmans Portaal kun je per boek de desbetreffende code activeren. Een code kan door elke student tot 4 keer per academiejaar geactiveerd worden, waarna je telkens een maand lang toegang krijgt tot het online leerkrachtenmateriaal.

Let op! Het doorgeven van inloggegevens is een inbreuk op het auteursrecht waarvoor je door de uitgeverij bestraft kunt worden.