Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Aan de universiteit van vandaag ontwerpen industrieel ingenieurs de toekomst !

Wil jij ook mee nadenken over vernieuwende concepten die morgen het verschil maken? En wil je leren hoe je van droom en idee naar daad gaat? Dan ben je hier op je plek! Want onze opleiding Industriële wetenschappen is afgestemd op wat jij verlangt, wat de sector verwacht en wat de wereld nodig heeft.

Welkom aan de universiteit van vandaag!

SHOOT17 Iiw 06 SHOOT17 Iiw 06

Nieuws

Jim&Joelleatlab

Eredoctoraat Joëlle Coutaz – faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Joëlle Coutaz is emeritus professor aan de Université Grenoble-Alpes en één van de grondleggers op het vlak van Human-Computer Interaction, een domein dat een grote impact heeft op hoe we vandaag met computersystemen interageren. 

Master Of Science In Energy Engineering Technology

Groen licht voor nieuwe Engelstalige master rond energie

De Vlaamse regering geeft de faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen (UHasselt/KU Leuven) de goedkeuring om de Engelstalige Master of Science in Energy Engineering Technology op te starten. Deze opleiding, waarvan al een Nederlandstalige variant bestond, bereidt toekomstige ingenieurs voor op de vele uitdagingen en kansen die bij de energietransitie komen kijken.

RWS Internationaal

Internationale ervaringen verbreden je horizon.

In het eerste en het tweede masterjaar krijg je de kans om je klinische en wetenschappelijke stage in het buitenland te ervaren. De faculteit biedt interessante stageplaatsen aan binnen de Euregio en Europa, maar ook ver daar buiten; onder andere in Argentinië, Benin, Ecuador, Ethiopië, Turkije en Vietnam.

Het is een enorm leerrijke ervaring die je niet kan vergelijken met een stage in België. Je leert zelfstandig je plan trekken, zodat je na deze stage helemaal klaar bent voor de werkvloer. De natuur in Zwitserland is adembenemend en er valt zoveel te ontdekken zodat je zeker nog eens terug moet gaan!
Lauren Moors, Kliniken Valens, Zwitserland, 2021

Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen

Telefoonnummer 011 29 21 46 E-mail fiiw@uhasselt.be Adres

Gebouw H, Agoralaan

3590 Diepenbeek

Openingsuren

Ma-Di-Do-Vrij: 8.30u tot 16u

Woe: 8.30u tot 12.30