AXA Masterproefprijzen 2022
28 jul

Vijf mobiliteitswetenschappers winnen ‘AXA Award 2022’

Stijgende energieprijzen, veranderende geopolitieke relaties, een wereldwijde pandemie, een toenemend aantal verkeersslachtoffers…  Bijzondere tijden vragen om bijzondere studenten. Mét een bijzondere masterproef.  Studenten Jeroen Beuls, Brent Peeters, Hans Trines en internationale studenten Dimitrios Zavantis en Syahputri Jeanly van de unieke bachelor/master mobiliteitswetenschappen aan UHasselt hebben met hun masterproef de ‘AXA Award 2022’ gewonnen, een bekroning van de beste masterproeven rond verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid met maatschappelijke relevantie.

Dronevlucht Dilsen Stokkem
30 mrt

Mobiliteitsproject MIA brengt met drones proactief gevaarlijke verkeerssituaties in beeld

MIA of Mobiliteit Innovatief Aanpakken, het mobiliteitsproject van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters, wil met innovatieve technieken de verkeersveiligheid in Vlaanderen verbeteren. Drones en speciaal hiervoor ontwikkelde software kunnen een duidelijk beeld geven over gevaarlijke verkeerssituaties en hoe deze het best verholpen worden. Dat toont het UHasselt Instituut voor Mobiliteit (IMOB) binnen MIA.

XIU Prijsuitreiking BB
22 nov

Verkeersveiligheidsprijs voor studenten mobiliteitswetenschappen

Vlaams minister Lydia Peeters reikte de XIU-graag prijs uit aan de studenten Mobiliteitswetenschappen van UHasselt. Een erkenning voor hun inzet rond verkeersveiligheid.

MIA Logo Horizontaal
22 jun

Vlaams minister Peeters lanceert MIA - Mobiliteit Innovatief Aanpakken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceerde op 21 juni 2021 MIA of ‘Mobiliteit Innovatief Aanpakken’. Via die nieuwe bestuurlijke aanpak wil minister Peeters snelheid maken bij de uitvoering van infrastructurele ingrepen in het belang van de verkeersveiligheid. “We moeten komaf maken met de overvloed aan regels, dienstorders en ingewikkelde en tijdrovende procedures als het op infrastructuurwerken aankomt”, aldus minister Peeters.