Dronevlucht Dilsen Stokkem
30 mrt

Mobiliteitsproject MIA brengt met drones proactief gevaarlijke verkeerssituaties in beeld

XIU Prijsuitreiking BB
22 nov

Verkeersveiligheidsprijs voor studenten mobiliteitswetenschappen

Vlaams minister Lydia Peeters reikte de XIU-graag prijs uit aan de studenten Mobiliteitswetenschappen van UHasselt. Een erkenning voor hun inzet rond verkeersveiligheid.

MIA Logo Horizontaal
22 jun

Vlaams minister Peeters lanceert MIA - Mobiliteit Innovatief Aanpakken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters lanceerde op 21 juni 2021 MIA of ‘Mobiliteit Innovatief Aanpakken’. Via die nieuwe bestuurlijke aanpak wil minister Peeters snelheid maken bij de uitvoering van infrastructurele ingrepen in het belang van de verkeersveiligheid. “We moeten komaf maken met de overvloed aan regels, dienstorders en ingewikkelde en tijdrovende procedures als het op infrastructuurwerken aankomt”, aldus minister Peeters.