Adobestock 265902745
13 nov

UHasselt & swidg laten studenten carpoolen

Header Salkturbo Artikel
16 okt

UHasselt test digitale innovaties voor meer duurzame mobiliteit

De Task Force SALKturbo heeft zopas vier nieuwe projecten goedgekeurd. Een daarvan is de innovatieve ‘proeftuin MIA in actie’ waarmee UHasselt de shift richting een meer duurzame mobiliteit wil realiseren.

Affiche A3
12 okt

Minister Lydia Peeters trekt nieuwe snelheidscampagne op gang

Vlaams minister voor mobiliteit en openbare werken Lydia Peeters nam zelf plaats aan het stuur van de rijsimulator van het Instituut voor Mobiliteit (UHasselt) om te ervaren dat een beetje te snel rijden ook gevaarlijk is.

Jbfoto A7R3286 Cropped
10 okt

Francqui leerstoel - Lezing prof. dr. Constantinos Antoniou

Het Instituut voor Mobiliteit reikte eerder dit jaar een Francqui Leerstoel uit aan Prof. Dr. Constantinos Antoniou. Op dinsdag 10 oktober keert Prof. Antoniou terug naar UHasselt voor een lezing met als onderwerp “Towards evidence-based transportation policy".

Transistiemanager UH Tom Brijs
19 sep

Transitiemanager wil zoveel mogelijk studenten op duurzame wijze naar de campus krijgen

Prof. Tom Brijs zal als 'transitiemanager' een werkgroep leiden die zoveel mogelijk studenten en personeel met het openbaar vervoer, de fiets of te voet naar de campus wil krijgen. De Universiteit Hasselt en de hogescholen PXL en UCLL willen samen met de Vlaamse overheid en de gemeentebesturen van Hasselt en Diepenbeek aansturen op een gedragsverandering bij studenten en personeel om een dreigend verkeersinfarct in de buurt van de campussen te voorkomen.
Foto: VRT NWS
Kothopper
17 sep

KotHopper brengt studenten op zondag naar hun kot

Vanaf dit academiejaar kunnen UHasselt studenten op zondagavond gebruik maken van de KotHopper. Lijn 363 Hasselt-Diepenbeek-Hasselt brengt studenten van het station naar de voornaamste kotbuurten.

AXA Award 2023 3.JPG
17 jul

Twee UHasselt-mobiliteitswetenschappers winnen ‘AXA Award 2023’

Naar jaarlijkse gewoonte bekroont UHasselt samen met verzekeringsgroep AXA, studenten van de unieke bachelor en masteropleiding mobiliteitswetenschappen voor de beste masterproeven rond verkeersveiligheid, mobiliteit en duurzaamheid.

Jbfoto A7R3286 Cropped
08 mei

Francqui leerstoel - Openingsrede prof. dr. Constantinos Antoniou

Het Instituut voor Mobiliteit is vereerd een Francqui Leerstoel te mogen uitreiken aan Prof. Dr. Constantinos Antoniou.

Het thema voor deze leerstoel is ‘Transport in een digitaal tijdperk – Uitdagingen en opportuniteiten’. De inaugurale lezing gaat door op maandag 22 mei met als onderwerp ‘Transport, open data en artificiële intelligentie – Uitdagingen en opportuniteiten’.

Mobiliteitsbrief April Interview Tom Brijs
10 apr

Technologie kan veel, maar een menselijke bril blijft nodig

Het Vlaams Congres Verkeersveiligheid op 21 maart stond helemaal in het teken van innovatie en technologie. Hoe kan technologie ons verkeer veiliger maken? En kunnen lokale besturen er nu al mee aan de slag?

Fietssimulator
27 mrt

IMOB start met fietssimulator onderzoek

Het Instituut voor Mobiliteit heeft recent een fietssimulator in gebruik genomen. Deze simulator laat toe om in een virtuele omgeving tal van scenario's op een veilige manier uit te testen en het fietsgedrag van deelnemers nauwgezet te observeren.

Uhasselt At School 2
09 mrt

UHasselt scoort hoog bij EduRank

IMOB-UHasselt realiseert hoge plaatsen in de zopas verschenen EduRank rankings voor de onderzoeksdiscipline 'Transportation Engineering'. In België doet geen enkele universiteit het beter, in Europa staat UHasselt op een mooie 21e plaats.

IMG 0919
14 dec

Technologische interventies moeten arbeidsomstandigheden professionele chauffeurs verbeteren

Om de werkomstandigheden van professionele chauffeurs te verbeteren en het beroep opnieuw aantrekkelijker te maken, gaan onderzoekers van UHasselt, KU Leuven en UAntwerpen samen met VIL op verschillende momenten tijdens de volgende drie jaar chauffeurs opvolgen. Via tal van interventies zoals het monitoren van stress en vermoeidheid bij chauffeurs pakt het project MILESTONE pijnpunten aan.