Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Foto 7 (1)
24 jan

Jarig Centrum voor Milieukunde reikt eredoctoraat uit aan biodiversiteitsexperte Anne Larigauderie

Anne Larigauderie, secretaris van IPBES (Intergouvernementeel Platform voor Biodiversiteit en Ecosystemen), is de nieuwe eredoctor van Universiteit Hasselt. Het Centrum voor Milieukunde reikt dit eredoctoraat uit naar aanleiding van zijn 25-jarig bestaan.

17 jan

Perenbomen in klimaatkoepels UHasselt tonen de toekomst van fruitteelt

In 6 klimaatkoepels van de Ecotron Hasselt University zullen wetenschappers de volgende drie jaren onderzoek voeren naar de impact van de klimaatverandering op de perenteelt in onze regio. 12 perenbomen kregen een plaats in de koepels, waarin het klimaat van 2040 wordt gesimuleerd.

Foetus Onderzoek Roetdeeltjes Tim Nawrot

Nog voor hun geboorte hebben baby’s al roet in hun longen en hersenen

In vitale organen van ongeboren baby’s zijn er al sporen van luchtvervuiling terug te vinden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Universiteit Hasselt en de Universiteit van Aberdeen, dat gepubliceerd werd in The Lancet Planetary Health.

PFAS Sofie Thijs Zwijndrecht Hennep
23 sep

Hennepplanten kunnen PFAS en PFOS uit de grond halen

PFAS en PFOS stoffen in vervuilde gronden kunnen gesaneerd worden met behulp van hennepplanten. Dat toont onderzoek van het Centrum voor Milieukunde, UHasselt op vervuilde gronden in Zwijndrecht.

Bodemverbeteraar Aardbeienteelt Sint Truiden Mine Dalemans (21 Van 44)
09 jun

Beloftevolle resultaten bodemverbeteraar biochar bij aardbeiteelt

Biochar, een bodemverbeteraar op basis van restromen uit land- en tuinbouw, zorgt voor een minder snelle ontwikkeling van de wortelrotziekte bij aardbeien en vervangt veen en kunstmeststoffen.