Bijscholing 'mHealth, de toekomst in gezondheidszorg en revalidatie?'

Hands-on workshops

Bijscholing • 5 uur • Nederlandstalig 


Mobiele apparaten zijn niet meer weg te denken uit ons dagdagelijks leven.

Ook in de medische zorg worden mobiele telefoons en andere draadloze technologieën met een softwaretoepassing steeds meer gebruikt. mHealth is immens populair voor de preventie van aandoeningen of het promoten van een gezonde levensstijl. Maar mHealth kan ook een oplossing bieden voor de behandeling en monitoring van beperkingen ten gevolge van verschillende aandoeningen.

De ontwikkelingen en interesse in dit domein staan niet stil. Ook binnen de revalidatie en gezondheidswetenschappen worden verschillende projecten met mHealth in het leven geroepen. Maak in deze workshops kennis met verschillende mHealth toepassingen, leer de mogelijkheden kennen en probeer zelf het ontwerpen of evalueren van een mHealth toepassing uit.

UHasselt corporate

Doelgroep

Kinesitherapeuten, ergotherapeuten, artsen, software ontwikkelaars, beleidsmakers, onderzoekers en gezondheidsmedewerkers met interesse in mHealth.

Datum en tijdstip

Deze bijscholing zal doorgaan op dinsdag 16 mei 2023, 12.30 tot 18.00 uur.

 • 12.30 uur Onthaal en registratie
 • 13.00 uur Aanvang bijscholing
 • 18.00 uur Voorziene einde

Programma

Tijdstip

Programma

12.30 uur

Onthaal en registratie

13.00 uur

'Van concept in 2016 tot terugbetaling in 2022, toelichting product
MoveUp, de voorwaarden voor de mhealth pyramide en teleconventie' (Engelstalig)
door Julien Lebleu

13.40 uur

'De mogelijkheden, uitdagingen en toekomst van mHealth'
door prof. dr. Annick Timmermans

14.30 uur

Pauze & verplaatsing naar workshop I

14.50 uur

Workshop I (parallelle sessies)

16.20 uur

Pauze & verplaatsing naar workshop II

16.30 uur

Workshop II (parallelle sessie)

18.00 uur

Voorziene einde

De workshops zullen georganiseerd worden als parallelsessies in kleinere groepen. Het aantal deelnemers per workshop wordt beperkt tot 20 personen.

Bij de inschrijving moet je een voorkeursvolgorde aangeven. Op basis van je voorkeuren en het moment van inschrijven word je toegewezen aan 2 workshops. De planning van de workshops is afhankelijk van het aantal deelnemers.

 • Workshop 'Aan de slag met de EXPERT-tool'
  door Prof. dr.  Dominique Hansen (UHasselt) en dr. Felipe Machado (UHasselt) • Nederlandstalig/Engelstalig

  Richtlijnen snel toepassen in de zorg van personen die kampen met (een verhoogd risico op) cardiovasculaire aandoeningen? Iedereen weet dat dit niet makkelijk is. In EXPERT-tool worden Europese richtlijnen (EAPC/ESC) op een makkelijke en snelle manier beschikbaar gemaakt. Ontdek de kenmerken die van de EXPERT-tool een geavanceerd aanbevelings- en trainingssysteem maken voor het voorschrijven van oefeningen aan patiënten met cardiovasculaire en metabole aandoeningen. Werk met vooraf geselecteerde casussen en voel je zeker vrij om zelf casussen mee te nemen. Samen gaan jullie op zoek naar het aanbevolen oefenprogramma.

 • Workshop 'De eerste stappen naar het ontwerpen van een mHealth toepassing'
  door Prof. dr. Karin Coninx (UHasselt) en Wald Habets (UHasselt)

  In deze workshop krijg je de kans om samen te werken met experts binnen het domein van human-computer interaction en eHealth ontwikkelingen. Tijdens deze workshop volg je een initiatie die je inzicht geeft in de stappen die gezet worden bij het ontwerp en de ontwikkeling van een mHealth toepassing. Ook krijg je aandachtspunten mee voor de evaluatie van dergelijke toepassingen. Je zal aan de hand van een eenvoudige opdracht en feedback zelf kunnen ervaren welke uitdagingen er zijn bij het ontwerp en de evaluatie van een mHealth app/interface. 


 • Workshop 'mhealth voor evaluatie en training van motorisch-cognitieve dubbel-taken'
  door Prof. dr. Peter Feys (UHasselt) en Mieke D’Hoogde (UHasselt) 

  Kom tijdens deze workshop te weten hoe je met de CMI-APP een evaluatie doorvoert en een training opstelt voor de verbetering van cognitieve dubbel-taken.

  Veel activiteiten van het dagelijks leven vergen het uitvoeren van een zogenaamde dubbel-taken.
  Dubbel-taken kan gedefinieerd worden als de gelijktijdige uitvoering van twee taken die onafhankelijk van elkaar kunnen worden uitgevoerd en die verschillende doelen hebben.
  De CMI-APP is een applicatie ontwikkeld voor de evaluatie en training van dubbele taken met betrekking tot cognitief-motorische interferentie bij mensen met multiple sclerose maar is ook toepasbaar bij andere doelgroepen. We stellen meerdere tablets ter beschikking voor zelfervaring.

 • Hands-on workshop met MoveUp
  door Julien Leblue • Engelstalig

  Tijdens deze workshop kan je aan de slag gaan met de app MoveUp.

  MoveUp is de eerste terugbetaalde mHealth applicatie en biedt een efficiënt klinisch beheer van pathologieën en behandelingen. Met het gebruik van moveUP krijgt de zorgverlener waardevolle inzichten in de status van de patiënt en zijn evolutie. De patiënt op zijn beurt krijgt gepersonaliseerde informatie en instructies om symptomen te beheersen.

  Tijdens de workshop krijg je niet alleen een uitgebreide toelichting over het platform, maar krijg je als deelnemer ook de kans om een typisch patiëntentraject uit te werken.

  Kan je niet wachten om de applicatie te ontdekken? Voor de start van deze workshop kunnen jullie alvast aan de slag gaan met een e-learning.

Praktisch

Het is nodig dat iedere deelnemer een eigen laptop en smartphone meebrengt om te gebruiken tijdens de workshops.

Locatie

 • Campus Diepenbeek, gebouw D
 • Vlot bereikbaar met de trein, de fiets, de bus en auto
 • Op 20 min. fietsen van centrum Hasselt

Campus Diepenbeek

UHasselt corporate
Locatie
Agoralaan, 3590 Diepenbeek

Inschrijvingsgeld

De deelnameprijs bedraagt € 70 incl. BTW.
UHasselt bachelor- en masterstudenten, UHasselt doctorandi en UHasselt medewerkers betalen € 30 incl. BTW.

Accreditatie

Accreditatie voor kinesitherapeuten via Pro-Q-Kine: 9 punten.

Vragen?

Nathalie Luyck | UHasselt School of Expert Education

Luyck Nathalie

Inschrijven

Klik hier om in te schrijven voor de REVAL Academy bijscholing 'mHealth, de toekomst in gezondheidzorg en revalidatie?'.

Deze bijscholing wordt georganiseerd in het kader van het technorehab-lab, gefinancierd door het Voorsprongfonds Hoger Onderwijs.