Faculteit Wetenschappen

Explore the world, shape the future!

Rechten 1Kopie Rechten 1Kopie
15 03 18 Shoot Diepenbeek 046

Visie en missie

Explore the world, shape the future!

Onderwijs

Het is vandaag niet meer hetzelfde als gisteren. En maar goed ook. De wereld draait sneller dan ooit. En bedrijven zoeken nieuwe profielen om de grote uitdagingen in de wereld aan te pakken. Aan UHasselt begrijpen we de noden van een snelveranderende wereld én die van een nieuwe generatie studenten. De faculteit Wetenschappen zet in op hoog kwalitatief onderwijs met een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis, nieuwe inzichten in de wereld en jezelf en vaardigheden die later in je carrière ook écht nuttig zijn. Je ontdekt de wereld en doet de vaardigheden op die je nodig hebt om de toekomst mee vorm te geven.

Onderzoek

Kennis en innovatie vormen de motor van de samenleving. Vandaar ook de stijgende nood aan wetenschappers. Kiezen voor wetenschappen is kiezen voor verwondering en nieuwsgierigheid. Je wil weten hoe dingen in elkaar zitten. Je wil nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken. In een veranderende samenleving, waarbij kennis en innovatie centraal staan, word je als wetenschapper voortdurend uitgedaagd en geïnspireerd. De faculteit wil door een optimale, interdisciplinaire samenwerking binnen en buiten de faculteit en universiteit streven naar een omgeving waarin studenten, onderzoekers en personeelsleden zich kunnen ontwikkelen naar een niveau van excellentie. Hierbij wordt er zowel binnen het onderwijs als het onderzoek aandacht besteed aan kennis en vaardigheden; inspiratie en creativiteit; regionale verankering en internationale context; fundamenteel en toegepast onderzoek en valorisatie. Op het vlak van onderzoek zijn er naast theoretische onderzoeksgroepen, ook onderzoeksinstituten die een aantal speerpuntdomeinen bundelen. Dit alles moet leiden tot een kwalitatief hoogwaardig niveau, waarbij innovatie en duurzaamheid centraal staan.

Internationalisering 

Een internationale oriëntatie is inherent aan innovatief onderzoek (inhoudelijk, internationale samenwerkingsverbanden, mobiliteit) en kwaliteitsvol onderwijs. De faculteit Wetenschappen heeft onderzoeksprojecten met een groot aantal Europese en niet-Europese universiteiten, onderzoeksinstellingen en bedrijven. Ook is er een bijna constante aanwezigheid van buitenlandse onderzoekers in de faculteit. Ook binnen het programma van de Doctoral school for Sciences & Technology vormt internationalisering een belangrijk aspect. Tot slot wordt aan de studenten ook de mogelijkheid geboden om te “internationaliseren” aan UHasselt, met initiatieven als internationalisation @ home. 

Welkom aan de universiteit van vandaag!

Onderzoek

Aan de UHasselt wordt internationaal vooraanstaand onderzoek verricht in een aantal speerpuntdomeinen zoals o.a materiaalonderzoek, informatica, biostatistiek, milieukunde, …

Het onderzoeksbeleid van de Faculteit Wetenschappen en de UHasselt in het algemeen is gericht op toponderzoek in een aantal speerpuntdomeinen. Enkele speerpuntdomeinen, die aan bod komen binnen de Faculteit Wetenschappen zijn: materialen voor gebruik in micro-elektronica, ICT, milieu, biostatistiek, enz. Voor meer informatie verwijzen we u door naar de website van de verschillende onderzoeksinstituten.

Organisatie en bestuur

prof. dr. Jan Colpaert

5787
Functie
Decaan

prof. dr. Olivier Thas

Functie
Vice Decaan

Mevr. Isabel Thys

Proclamatie3
Functie
Administratief Directeur

Nieuws

Campus Hasselt Lr 10 Research

Tim Nawrot wint de prijs AstraZeneca Foundation

16 maart 2021
Banner Startpage instituten - EN

DSI

Contact en ligging

Locatie

Agoralaan, Diepenbeek