Mobiliteit

Mobiliteit bestaat in veel verschillende vormen. Hieronder staan de meest bekende programma's voor uitgaande mobiliteit, inkomende mobiliteit, intersectoriële mobiliteit, en mobiliteit voor specifieke landen.

Op de UHasselt oproepenpagina staan alle huidige oproepen omtrent mobiliteit.

Meer informatie?
Contactpersoon UHasselt: Ilse Das

Inkomende mobiliteit

Deze beurzen stellen financiering ter beschikking om buitenlandse onderzoeksexpertise naar Vlaanderen te halen.

EURECA-PRO mobiliteit

EURECA-PRO mobiliteit wil de mobiliteit in het kader van samenwerking in onderzoek en innovatie tussen de EURECA-PRO-partneruniversiteiten vergemakkelijken en aanmoedigen.

Intersectoriële mobiliteit

Intersectoriële mobiliteit tussen universiteiten en industrie, geeft de onderzoeker meer inzicht in industriële aspecten van onderzoek. Daarnaast stimuleert het de interactie tussen het onderzoek aan de universiteit en het bedrijf. Deze mobiliteit kan zowel binnen Vlaanderen (VLAIO) of in Europa (Horizon Europe) plaatsvinden.

Andere mobiliteitsprogramma's

Er zijn bepaalde (inter)nationale fondsen die mobiliteit naar specifieke landen ondersteunen.
Gekende beurzen en programma's zijn onder meer:

Programma

Bestemming

Von Humboldt-stichting

Duitsland

BAEF

Verenigde Staten

Fulbright

Verenigde Staten

BOF PhD Mobility UC Berkeley

UC Berkelely, Verenigde Staten

Ben je geïnteresseerd in een studieverblijf in het buitenland? Neem dan contact op met de Directie Onderzoek, Bibliotheek en Internationalisering (Ilse Das) om je concrete financieringsopties te bekijken. De dienst helpt je graag verder in de zoektocht naar mobiliteitsfinanciering voor jouw specifieke bestemming van keuze of voor jouw onderzoeksdomein.