Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
CO3 1067

Na succes in Genk, TALim nu ook van start in Beringen

Vanaf september 2022 start de Talent Academie Limburg (TALim) ook in Beringen. TALim begeleidt drie jaar lang jongeren om hun talenten te laten ontdekken en te ontplooien. Sinds 2021 loopt TALim al in Genk, en met succes: 36 jongeren nemen daar wekelijks deel aan de activiteiten. En vanaf volgend schooljaar worden dat er al 72. Ook in Beringen zullen  jongeren vanaf volgend schooljaar de kans krijgen om te werken aan hun talenten en sociale vaardigheden, om zo hun toekomstperspectieven te verbreden.

21 11 16 Cheque Legaat Prof Mebis (2)

Erfenis van 20.000 euro voor lichttherapie bij kankerpatiënten

De onderzoeksgroep van prof. dr. Jeroen Mebis, diensthoofd Medische Oncologie Jessa Ziekenhuis en hoofddocent aan de UHasselt, krijgt een erfenis van 20.000 euro geschonken aan Universiteitsfonds UHasselt.

21 11 22 Uhasselt Fellowship Ceremony 05
21 nov

UHasselt stelt zeven Fellows aan

UHasselt stelt zeven fellows aan. Zeven personen met een knappe professionele carrière en een warm hart voor de maatschappij, die als ambassadeur van UHasselt mee een brug zullen vormen tussen universiteit en de samenleving.

Fair Trade Week Uhasselt (1)

Minister Meryame Kitir opent Fair Trade Week

In aanwezigheid van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir ondertekende rector Bernard Vanheusden vanmorgen het Fair Trade Charter. Meteen het startschot van de Fair Trade Week aan UHasselt, met tal van activiteiten rond eerlijke handel.

Groepfoto TALIM 02

TALim van start: "tieners helpen talenten ontdekken en ontwikkelen"

In elke jongere sluimeren talenten die tot ontplooiing kunnen komen, voor sommigen is het nodig dat er daartoe extra kansen worden aangereikt. TALim wil een aantal onder hen die kansen bieden.

Overhandiging Cheque Live A Life
15 dec

Live a Life overhandigt 14.500 euro aan kankeronderzoek UHasselt-Jessa-ZOL

De organisatie achter Live a Life schenkt dit jaar een cheque ter waarde van 14.500 euro aan het Limburg Clinical Research Center (LCRC). Een mooi geldbedrag dat de organisatie inzamelde tijdens een coronaproof zomerevent.