Workshop • 3,5 uur • Nederlandstalig
De tijd dat bedrijfseigenaars vrij beschikkingsrecht hadden over hun onderneming is voorbij. Ze hebben een belangrijke verantwoordelijkheid naar alle betrokken stakeholders en worden steeds meer aangemaand tot duurzaamheid en transparantie. Er dient te worden nagedacht over een duidelijk strategisch plan, zowel in het bedrijf als onder de aandeelhouders. Ook hier worden overleg- en communicatievaardigheden steeds belangrijker.
We zoeken naar praktijken van good governance op alle niveaus in de organisatie met als doel conflicten te voorkomen: van aandeelhoudersovereenkomsten en familiecharters (met periodieke overlegmomenten en een bemiddelingsclausule), over strategische oefeningen en duurzaamheidsrapporten, tot alle vormen van participatie van en communicatie met medewerkers en andere stakeholders.
Accountants en boekhouders, belastingconsulenten, revisoren, bankiers, vermogensadviseurs, notarissen, advocaten, juristen, eigenaars-ondernemers.
Hilde Gaublomme, organisatiecoach en erkend bemiddelaar in organisaties
al meer dan 30 jaar KMO-begeleider met strategische focus
fiscaal-juridische achtergrond (partner tax & legal Grant Thornton)
bemiddeling in familiebedrijven, Business2Connect, BE-Raad, …
focus op heldere afspraken tussen aandeelhouders, bestuur en management
Hilde Hanselaer, adviseur maatschappelijk verantwoord ondernemen
zaakvoerder van MVO advies sedert 2017
advies en begeleiding van bedrijven, infosessies en opleidingen
focus op duurzame bedrijfsdoelstellingen en stakeholderoverleg
Liesbeth De Ridder is Secretary General van GUBERNA waar zij tevens de expertise Centra Family Business Governance en SME Governance leidt. Daarnaast treedt zij op als docent in de Board Effectiveness programma's van GUBERNA (NL - FR) en heeft ze een jarenlange ervaring inzake evaluaties van raden van bestuur van zowel genoteerde als niet-genoteerde ondernemingen en dit in verschillende sectoren.
Liesbeth is lid van de Belgische Commissie Corporate Governance voor niet-genoteerde ondernemingen en staat zij als experte in voor de analyse van de cases voor de Family Business Award of Excellence (EY-GUBERNA-FBN).
Zij heeft een Master in de Rechten (FNDP Namur & KULeuven) en een master in HR (Universiteit Antwerpen). Zij vervoegde het Instituut in 1996 na een eerste professionele ervaring als wetenschappelijk onderzoeker aan Vlerick Business School.
De deelnameprijs bedraagt € 195 excl. btw 21%.
Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille.
Accreditatie voor diverse beroepsgroepen wordt aangevraagd.
Na afronding van deze opleiding en bij voldoende aanwezigheid ontvang je een attest van deelname.
Interesse om de themasessie Conflictpreventie door governance in KMO's en familiebedrijven bij te wonen? Laat het ons weten via dit formulier en wij brengen je op de hoogte zodra je kan inschrijven voor een nieuwe editie van deze themasessie.