Masterclass 'Factorbeleggen'

Selectie van aandelen op basis van factormodellen: Historiek, ontwikkeling en toepassingen in de huidige context.

Masterclass • 6 uur • Nederlandstalig


Factorbeleggen heeft de afgelopen tien jaar steeds meer voet aan de grond gekregen. Concepten als factorpremies en smart beta zijn populaire kreten geworden en duiken regelmatig op in mainstream financiële media.

Een factor is niet meer dan een eigenschap of kenmerk van een aandeel. In het verleden behaalden aandelen met een hoge blootstelling aan bepaalde van deze kenmerken gemiddeld een beter rendement dan aandelen met een lage blootstelling.

Beleggingskeuzes maken door te steunen op factoren is sinds enkele jaren in forse opmars bij institutionele beleggers. Het is belangrijk om de juiste factoren te kiezen. Dankzij de toegenomen rekenkracht van computers en de digitaal beschikbare financiële data werden ondertussen al meer dan 300 verschillende factoren gedocumenteerd, de ene al exotischer dan de andere.

Gedurende twee woensdagavonden neemt Prof. Dr. Stefan Duchateau je mee in de wereld van factormodellen. Wat is de zin en onzin van deze modellen? Welke modellen werken en waarom? En hoe gebruik je ze in het selecteren van je aandelen?

UHasselt corporate

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die professioneel met beleggen actief is of die als particulier op een actieve manier de beurs en de financiële markten volgt.

Een goede kennis van de diverse activaklassen, beurs en de voornaamste macro-economische begrippen is nodig.

Docent

Prof. Dr. Stefan Duchateau doceert Advanced Portfolio Management, Financial Engineering, Financial Risk Management en beleggingsleer aan KU Leuven en UHasselt. Hij is al 35 jaar actief in de financiële wereld, onder meer als algemeen directeur bij diverse Belgische banken en directievoorzitter bij de grootste Belgische asset managers. Hij was wereldwijd actief in de VS, VK, Ierland, Indië, China en Centraal-Europa. Verder is hij onafhankelijk bestuurder en adviseur bij diverse financiële groepen. Hij studeerde af als handelsingenieur aan de toenmalige EHL en promoveerde als Doctor in de TEW.

Planning

  • 21/09/2022 - 18.00 - 21.00 uur
  • 28/09/2022 - 18.00 - 21.00 uur

Ontvangst met broodjes vanaf 17.30 uur

Waar heb je les?

  • Campus Diepenbeek, gebouw D
  • Vlot bereikbaar met de trein, de fiets, de bus en auto
  • Op 20 min. fietsen van centrum Hasselt

Campus Diepenbeek

UHasselt corporate
Locatie
Agoralaan, 3590 Diepenbeek

Inschrijvingsgeld & subsidies

De deelnameprijs bedraagt € 450 excl. BTW, incl. catering en digitaal lesmateriaal.

Je kan gebruik maken van de KMO-portefeuille. Ons erkenningsnummer is DV.O215745.

Erkenning

UHasselt School of Expert Education is door FSMA erkend als opleidingsverstrekker onder het erkenningsnummer 500211 B.

Deze opleiding op maat van jouw bedrijf?

Contacteer ons via see@uhasselt.be

Vragen?

UHasselt School of Expert Education