Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

Over mezelf

Frank Lambrechts is hoogleraar Change Management & Family Businesss aan de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen van de Universiteit Hasselt (België). Hij behaalde een doctoraat in de Sociale Wetenschappen (Organisatiepsychologie) (Universiteit van Tilburg, Nederland) en een doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Hasselt, België en Jyväskylä University, Finland). Hij was de vicedecaan van de Faculteit van 2018 tot 2022, en was visiting professor in Jyväskylä University (Finland), Weatherhead School of Management (Case Western Reserve University, USA), en Alberta School of Business (Canada).

Zijn onderzoek richt zich op de relationele praktijken van samenwerking, systemisch leren en op sterkten-gebaseerde verandering (Appreciative Inquiry) in een diversiteit aan organisatiecontexten, met een primaire focus op familiebedrijven. Hij heeft een bewezen ervaring in het faciliteren van veranderings- en leerprocessen in verschillende organisaties, MBA, en executive programma's.

Zijn werk is gepubliceerd in diverse internationale tijdschriften: Academy of Management Learning & Education, Journal of Business Ethics, Family Business Review, Technovation, Small Business Economics, Journal of Applied Behavioral Science, Supply Chain Management: An International Journal, Journal of Family Business Strategy, British Medical Journal (BMJ) Quality & Safety, Journal of Management Inquiry, Small Group Research, etc. Hij heeft ook diverse boeken geschreven voor een praktijkpubliek. Hij is Associate Editor van Journal of Family Business Strategy.

Onderzoek

Disciplinecodes: Bedrijfseconomie (05020102), Bedrijfsmanagement (05020602), Organisatie- en managementtheorie (05020609), Organisatieel management (05020610)

Begeleide doctoraten

Publicaties

Bekijk alle UHasselt publicaties van Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

Projecten

Er zijn 12 onderzoeksprojecten gevonden

Onderwijs

Betrokken bij de volgende opleidingsonderdelen

Academiejaar 2024 - 2025

Academiejaar 2023 - 2024