Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

Prof. dr. dr. Frank LAMBRECHTS

Functies

Beleidsfuncties en lidmaatschap raden

Over mezelf

Frank Lambrechts is hoogleraar Change Management & Family Businesss en vicedecaan van de Faculteit Bedrijfseconomische Wetenschappen aan de Universiteit Hasselt (België). Hij behaalde een doctoraat in de Sociale Wetenschappen (Organisatiepsychologie) (Universiteit van Tilburg, Nederland) en een doctoraat in de Toegepaste Economische Wetenschappen (Universiteit Hasselt, België en Jyväskylä University, Finland).

Bij het Research Center for Entrepreneurship & Family Firms (RCEF) richt zijn onderzoek zich op de relationele praktijken van samenwerking, systemisch leren en op sterkten-gebaseerde verandering (Appreciative Inquiry) in een diversiteit aan organisatiecontexten, met een primaire focus op familiebedrijven. Hij heeft een bewezen ervaring in het faciliteren van veranderings- en leerprocessen in verschillende organisaties, MBA, en executive programma's.

Zijn werk is gepubliceerd in diverse internationale tijdschriften: Academy of Management Learning & Education, Journal of Business Ethics, Family Business Review, Technovation, Journal of Applied Behavioral Science, Supply Chain Management: An International Journal, Journal of Family Business Strategy, British Medical Journal (BMJ) Quality & Safety, Journal of Management Inquiry, Small Group Research, etc. Hij heeft ook diverse boeken geschreven voor een praktijkpubliek. Hij is Associate Editor van Journal of Family Business Strategy.

Onderzoek

Disciplinecodes: Bedrijfseconomie (05020102), Bedrijfsmanagement (05020602), Organisatie- en managementtheorie (05020609), Organisatieel management (05020610)

Onderzoeksaffiliaties

Begeleide doctoraten

Projecten

Er zijn 11 onderzoeksprojecten gevonden

Onderwijs

Betrokken bij volgende opleidingen

Betrokken bij de volgende opleidingsonderdelen

Academiejaar 2022 - 2023

Academiejaar 2021 - 2022