Hou mij op de hoogte

Logo UHasselt

menu

Wetenschappen


Wetenschappen

Logo UHasselt Universiteit Hasselt - Knowledge in action

Explore the world, shape the future!

Kiezen voor wetenschappen is kiezen voor verwondering en nieuwsgierigheid. Je wil weten hoe dingen in elkaar zitten. Je wil nieuwe dingen ontdekken en onderzoeken. Als wetenschapper word je voortdurend uitgedaagd en tegelijk geïnspireerd door een wereld die sneller dan ooit evolueert. Bedrijven gaan op zoek naar de juiste profielen die opgeleid zijn om de toekomst mee vorm te geven. Kennis en innovatie staan daarbij centraal.


Aan UHasselt begrijpen we de noden van de bedrijfswereld én die van de nieuwe generatie studenten. De faculteit Wetenschappen zet in op hoogkwalitatief onderwijs met een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis, nieuwe inzichten in de wereld en vaardigheden waarmee je ook echt aan de slag kan. Tijdens je studie denk je creatief en inventief na. Je denkt én doet. Altijd met open blik, nooit vastgeroest, zoals je zelf bent, gericht op wat jij wil.

Website faculteit Wetenschappen

* De Engelstalige masteropleiding Statistics and Data Science kan ondermeer aansluitend gevolgd worden na de bacheloropleidingen biologie, chemie, fysica, informatica en wiskunde. Een rechtstreekse doorstroom naar de Statistics and Data Science wordt aangeboden via bio-wiskunde (een optie binnen de bachelor wiskunde).
** De educatieve masteropleidingen vervangen de specifieke lerarenopleiding aan de universiteiten en de centra voor volwassenenonderwijs. Er is ook een verkort traject mogelijk van 60 SP indien je reeds een academische bachelor hebt behaald.
*** De master Materiomics zal van start gaan in academiejaar 2022-2023 onder voorbehoud van goedkeuring van de Vlaamse Regering.