Workshop: Conflictpreventie in de vastgoedpraktijk

25 april 2022
16:00 - 19:00
Martelarenlaan 42, 3500 Hasselt

Dit event is reeds afgelopen

Vaak kopen mensen een appartement zonder erbij stil te staan dat ze op diverse vlakken zullen moeten samen-leven en rekening houden met andere bewoners. Via de vergaderingen van de Vereniging van Mede-Eigenaars zullen syndici problemen allerhande voorgeschoteld krijgen.

We geloven dat veel van deze conflicten kunnen worden vermeden (of zonder al te veel schade worden opgelost) wanneer vooraf goede afspraken worden gemaakt.
We leggen bestaande ervaringen en tools bij elkaar, en brainstormen over nuttige formats om ruimer binnen de betrokken beroepsgroepen uit te diepen. Graag verruimen we het studiegebied ook tot de vele nieuwe collectieve woon- en werkvormen die gebaat zijn bij goede voorafgaandelijke afspraken en regelmatig overleg.

Doel

We willen goede praktijken voorleggen van preventieve afspraken (in de vorm van een huishoudelijk reglement, een bemiddelingsclausule in het reglement van mede-eigendom, ...). We hopen dat de diverse beroepsgroepen die betrokken zijn bij de aankoop van vastgoed met min of meer collectieve kenmerken en bij het samenleven of -werken in dergelijk vastgoed, inspiratie vinden om hun cliënten vroeger en diepgaander te laten nadenken en praten over manieren van conflictpreventie.

Meer info en het inschrijvingsformulier voor deze workshop vindt u hier


Andere sessies in deze Themareeks Conflictpreventie

Preventie en behandeling van klachten bij overheidsinstellingen 
17 mei 2022 | 09.00 tot 12.00 uur
Conflictpreventie m.b.t. erfenissen
23 mei 2022 | 16.00 tot 19.00 uur
Conflictpreventie door governance in KMO's en familiebedrijven
13 juni 2022 | 16.00 tot 19.30 uur

Terug naar het Agenda overzicht