Jonas2 (1)
04 okt

Doctorandus Jonas Voorter: “Dankzij mijn onderzoek zit ik midden in het debat over onze toekomst”

Loth
23 sep

Doctoranda Loth Van Der Auwermeulen: “Er bestaat veel onduidelijkheid over grensoverschrijdende interlokale samenwerking”

22 09 22 Uitreiking Inclusiviteitsprijs 002
22 sep

Mira Jablonska wint Inclusiviteitsprijs 2022: ‘De diversiteit in 1 persoon’

Mira Jablonska wint de ‘Inclusiviteitsprijs 2022’ van Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg. Mira is masterstudent rechten en komt als studentenvertegenwoordiger op voor de noden van studenten in kwetsbare situaties.

Tom
14 sep

Doctorandus Tom Bonne: "Mijn onderzoek is maatschappelijk relevant"

Emilie
25 aug

Doctoranda Emilie Hermans: “Maatschappelijke denkbeelden evolueren, maar wetgever hinkt achterop”

Merel
11 aug

Doctoranda Merel Vrancken: “Ik geloof dat alle kinderen gelijke kansen verdienen”

Sarah Vancleef 06
07 jul

Zomerreportage: Sara Vancleef over haar onderzoek, dromen en ambities

Rudivranckx
07 jun

Rudi Vranckx spreekt over kwetsbaarheid van democratie

3Dsterkburgerschap 600X750 (1)

Burgerschapskwaliteiten voor een bloeiende democratie

Professor Eric Lancksweerdt: “We zijn meer dan we lijken. We kunnen meer dan we denken. Als mens en als burger. We beschikken over tal van kwaliteiten die we kunnen ontdekken, versterken en ten dienste stellen van de gemeenschap. Denk maar aan zin voor rechtvaardigheid, redelijkheid, solidariteit, creativiteit en nog vele andere.”

Finale Bew

Mediation and negotiation competition 2022

Nederland kaapte de prijzen weg op de mediation and negotiation competition die op 11 mei 2022 werd georganiseerd door de faculteit rechten van de UHasselt.

Unnamed
29 mrt

Academische zitting: Kick-off Leerstoel Ethische Fiscaliteit

Professor dr. Elly Van de Velde en professor dr. Eric Lancksweerdt van de faculteit Rechten kregen via een schenking aan het Universiteitsfonds UHasselt een leerstoel toegewezen om de komende jaren onderzoek te doen en onderwijs te verzorgen omtrent ethische fiscaliteit.

Nantorfs3

Huldeviering Nan Torfs in woord en beeld

Op 6 januari bracht de faculteit Rechten hulde aan professor Nan Torfs die op 22 december 2020 overleed.