Prof. dr. ir. Ali PIRDAVANI

Prof. dr. ir. Ali PIRDAVANI

Over mezelf

Prof. dr. ir. Ali Pirdavani is momenteel aangesteld als hoofddocent aan de Faculteit Industriële Ingenieurswetenschappen en de School voor Mobiliteitswetenschappen van de Universiteit Hasselt en geaffilieerd aan het Instituut voor Mobiliteit (IMOB). Hij ontving zijn bachelor diploma in civiele techniek en een M.Sc. diploma in transport ingenieurswetenschappen. In 2012 behaalde hij zijn Ph.D. aan de Universiteit Hasselt in het domein Mobiliteitswetenschappen. Voor zijn huidige aanstelling bekleedde Prof. Pirdavani een postdoctoraal mandaat van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek Vlaanderen (FWO) en was hij als onderzoeker verbonden aan het IMOB van de Universiteit Hasselt.

Zijn onderzoeksinteresses zijn wegenbouw, verkeersveiligheid, geautomatiseerde voertuigen en statistische modellering. Prof. Pirdavani is de auteur van meer dan 80 wetenschappelijke artikelen op het gebied van verkeersveiligheid en dient als editor voor verschillende gerenommeerde tijdschriften in zijn vakgebied, zoals Sustainability en de KSCE Journal of Civil Engineering, en is redactielid van de Advances in Transportation Studies, en Promet - Traffic&Transportation.

Onderzoek

Disciplinecodes: Transportontwerp (02010705), Infrastructuur, transport en mobiliteitsingenieurswetenschappen niet elders geclassificeerd (02010799)

Begeleide doctoraten

Projecten

Er zijn 7 onderzoeksprojecten gevonden

Onderwijs

Betrokken bij de volgende opleidingsonderdelen

Academiejaar 2023 - 2024

Academiejaar 2022 - 2023