Bachelor & master • 180 + 60 studiepunten • Nederlandstalig
Je leert alle elementen die hierbij belangrijk zijn begrijpen, ontwerpen en sturen. Je bekijkt een bedrijf vanuit economisch oogpunt én vanuit een breder maatschappelijk perspectief. Tijdens je opleiding krijg je een diepgaand inzicht in de werking van een organisatie in een steeds sneller veranderende wereld en maak je kennis met de verschillende functies, disciplines en verantwoordelijkheden binnen een bedrijf: financiën, personeel, marketing, verandering, algemene leiding … Je wordt opgeleid tot een multidisciplinair manager die de brug kan vormen tussen deze verschillende aspecten. Deze strategische en multidisciplinaire benadering zorgt ervoor dat een opleiding TEW een uitstekende voorbereiding vormt voor een carrière in een grote verscheidenheid van functies in grote en kleine organisaties in de profit of non-profit sector, of het ondernemerschap.
We willen een krachtige en activerende onderwijsleeromgeving creëren met een waaier aan interactieve werkvormen. Meer dan de helft van je contacturen zijn werkzittingen, die interactief en in groepjes van maximum 40 studenten worden georganiseerd. Dit helpt om de leerstof te verwerken. Je staat er tijdens je opleiding trouwens niet alleen voor. De docenten en assistenten staan steeds klaar om je te helpen met zowel inhoudelijke vragen alsook met andere vragen die je studiesucces kunnen bevorderen. De drempel tussen studenten en docenten is laag.
Om je maximaal te ondersteunen in het eerste jaar volgt er na elke onderwijsperiode een examenperiode. Je eerste examenperiode volgt al na zeven weken. Op deze manier krijg je snel zicht of de opleiding bij je past en of je de juiste studiemethode hanteert. De meeste vakken van het eerste kwartiel worden een tweede keer geëxamineerd na het tweede kwartiel. Hierdoor heb je de mogelijkheid om je studiemethode aan te passen en eventuele tekorten uit het eerste kwartiel op te halen.
Voor vakinhoudelijke ondersteuning en begeleiding kan je steeds met al je vragen terecht bij docenten en assistenten. Zoals net gezegd: de drempel is hier erg laag.
Naast vakinhoudelijke ondersteuning zijn er ook begeleidingsmogelijkheden bij je studiemethode, -keuze en -loopbaan. Bij de studieloopbaanbegeleiders kan je terecht voor specifieke vragen over je opleiding, je studieprogramma, het aanvragen van vrijstellingen, een geïndividualiseerd traject, ... Bij de studiebegeleiders kan je terecht voor begeleiding bij studiemethode, studieplanning, studiekeuze, uitstelgedrag, faalangst, …
Voorafgaand aan het academiejaar organiseren we een septembercursus wiskunde. Tijdens deze week frissen we de voornaamste elementaire begrippen en rekentechnieken van wiskunde op waarvan we reeds voorkennis verwachten. Deelname aan deze septembercursus is niet verplicht, maar helpt je om het academiejaar goed te kunnen starten. Je kan je inschrijven voor deze gratis cursus nadat je bent ingeschreven aan UHasselt.
In het kader van Erasmus+ en andere uitwisselingsprogramma’s kan je een semester aan een buitenlandse universiteit (binnen of buiten Europa) studeren. Dit kan in het eerste semester van je derde bachelorjaar. De selectie gebeurt op basis van je studieresultaten, je talenkennis en je motivatie. Deelname aan Erasmus tijdens je studie belet je niet om aansluitend aan je master een extra semester naar het buitenland te gaan.
Wie geen lang studieverblijf in het buitenland wenst te ondernemen maar toch een internationale ervaring wil opdoen, kan tijdens de zomermaanden deelnemen aan één van onze internationale summer schools die doorgaan in Spanje, Finland, Polen en Jordanië. Je brengt 2 à 3 weken aan een partneruniversiteit door samen met andere internationale studenten. Deelname aan een van deze summer schools levert je een credit op voor je keuzevak in derde bachelor en/of in de masteropleiding.
Bekijk hieronder het studieprogramma, of ga naar de studiegids voor alle informatie.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
SP: Studiepunten
Het studieprogramma wordt vermeld onder voorbehoud van wijzigingen.
In de masteropleiding TEW kun je kiezen uit een diepgaande specialisatie in één van onderstaande afstudeerrichtingen OF je kiest voor een combinatie van twee minoren.
Wanneer je kiest voor een afstudeerrichting zal je via een bedrijfsproject je kennis kunnen omzetten naar de praktijk. Je helpt een bedrijf of een organisatie bij het oplossen van een managementvraagstuk en je hebt de kans om strategisch advies te geven aan een organisatie.
In deze afstudeerrichting krijg je kennis en inzicht in diverse domeinen van accountancy en financiering en kies je voor een specialisering.
In de accounting track verwerf je de kennis die je als accountant/revisor nodig hebt. Elk aangeboden opleidingsonderdeel leidt dan ook tot een vrijstelling bij het Instituut der Bedrijfsrevisoren (IBR). De auditwereld is immers een frequente werkgever, al is je kennis ook gegeerd in elke andere onderneming en organisatie.
In de finance track leer je onder andere kapitaal- en geldstromen analyseren, investeringen beoordelen en beleggingsstrategieën opstellen. Niet enkel bedrijven, maar ook de overheid, ziekenhuizen en non-profit organisaties besteden immers steeds meer aandacht aan hun financieel beheer. Deze afstudeerrichting biedt dan ook een ruime waaier van beroepsmogelijkheden.
Het mobiliteitsprobleem, de vergrijzing van de arbeidsmarkt, milieuvervuiling, … Ook bedrijven worden geconfronteerd met deze topics. Om in deze complexe maatschappelijke context overeind te blijven en succesvol te zijn, hebben overheden en bedrijven nood aan ‘policy managers’. Zij fungeren als probleemoplossers die in staat zijn om een duurzaam beleid te voeren en maatschappelijke problemen op een rationele en efficiënte wijze aan te pakken. Steeds meer overheden en ondernemers proberen economie, ecologie en sociale samenhang te integreren in hun organisatie.
Businessmodellen veranderen continu en organisaties zijn genoodzaakt om te leren omgaan met grote onzekerheden en complexe uitdagingen. Strategisch ondernemerschap is dan ook cruciaal om duurzame bedrijfseconomische en maatschappelijke waarde te creëren. Dit geldt zowel voor multinationals als voor familiebedrijven, KMO’s, start-ups en overheidsorganisaties. De beslissingnemers moeten op een proactieve manier op zoek gaan naar nieuwe opportuniteiten en trachten de huidige producten, processen en diensten te innoveren. Binnen de master TEW-IO worden toekomstige ondernemers voorbereid om dergelijke strategische beslissingen te nemen.
In deze afstudeerrichting word je opgeleid tot een marketingstrateeg die klantgerichte bedrijfsstrategieën kan begrijpen, ontwerpen en sturen. De afstudeerrichting vertrekt van waardegebaseerde marketing en gaat in op waardecreatie voor de klant, het bedrijf en de maatschappij. Je krijgt inzicht in het ontwerpen van marketinginformatie, het doorgronden van consumentengedrag en het (strategisch) inzetten van digitale kanalen. Op basis van je eigen interesses kan je je verder verdiepen in klantervaringen, dienstenmanagement, innovatie, internationalisering of google analytics.
Je kan op verschillende manieren instromen in de master:
Het doel van het schakelprogramma is om je op instapniveau van de masteropleiding te brengen. Tijdens het schakelprogramma volg je opleidingsonderdelen van zowel 1e, 2e als 3e bachelor TEW en sluit je voor de hoorcolleges en werkzittingen aan bij de reguliere bachelorstudenten.
Andere belangrijke data van het academiejaar vind je terug in de academische kalenders.
Auditor • Bedrijfsrevisor • Financieel analist • Investeringsanalist • Aandelenanalist • Account manager • Productmanager • Reclamespecialist • Personeelsmanager • Beleidsanalist • Kabinetsmedewerker • Ondernemer • Projectconsulent • Productontwikkelaar • Leerkracht • Onderzoeker • ...
Wij leggen verantwoording af over de kwaliteit van ons onderwijs, zodat jij zeker weet dat wát je leert je écht van pas zal komen. Alle informatie hierover kan je terugvinden op deze pagina.
Of volg een proefles!
Je kan tijdens schoolvakanties of op bepaalde woensdagnamiddagen een echt hoorcollege bijwonen tijdens de openlesdagen.