Het Universiteitsfonds UHasselt biedt extra ruimte om te verkennen én schept slagkracht om te ontdekken, om echt impact te hebben, tot ver buiten onze regio dankzij giften, schenkingen, legaten, fondsen en leerstoelen. Zo liggen onze schenkers mee aan de basis van elke stap voorwaarts in de richting van een betere wereld. Of het verhaal nu aansluit bij één van de lopende projecten of juist inspireert om een nieuw onderzoek op te starten.
Laat ons weten hoe jij mee het verschil wil maken want... elke schenking begint bij een verhaal.
Zonne-energie: een onuitputtelijke bron van herbruikbare energie?
Als we er niet in slagen om onze CO2-uitstoot te verminderen, stevenen we af op een rampscenario, waarschuwen tal van klimaatrapporten.
De klimaatverandering is wereldwijd dé grootste uitdaging voor de volgende decennia en de gevolgen op onze natuur zijn vandaag al zichtbaar: overstromingen, bosbranden, het verlies aan biodiversiteit en langdurige periodes van aanhoudende droogte.
Binnen het Fonds Energie voor de Toekomst onderzoeken we hoe CO2-uitstoot verminderd kan worden en hoe we volop kunnen inzetten op duurzame vormen van energie.
Hè? Wist jij dat hoe goed je een taak met je beide handen uitvoert, kan gelinkt worden aan patronen in je hersenactiviteit? Hoe tof is dat!
Wij, onderzoekers aan REVAL, de onderzoeksgroep van de faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt, willen nét iets verder gaan en daar hebben we jou voor nodig.
Hoe mooi, schattig, intelligent of gevaarlijk vind je de reuzepanda, een kraanvogel, een zeeanemoon of een naaktslak? Met een grote bevraging aan het brede publiek wil het Centrum voor Milieukunde van UHasselt meer zicht krijgen op de publieke perceptie van diersoorten. De onderzoekers ontwikkelden hiervoor een ‘schoonheidswedstrijd’ met een platform waar bezoekers zo’n 2.000 diersoorten kunnen beoordelen. Het doel: natuurbescherming vooruithelpen.
Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.
Ontdek hier waarom jouw steun aan UHasselt onderzoek en onderwijs van onschatbare waarde is.
Kom te weten wat wij voor jou kunnen betekenen en hoe we dankzij jouw schenking onze kennis en doorbraken kunnen vertalen naar een betere samenleving.
Een fonds bundelt verschillende projecten en initiatieven rond één thema.
Je kan een schenking doen aan een bestaand fonds, maar je kan óók een eigen fonds (op naam) oprichten. Bij dat laatste word je ook betrokken in de besteding van de schenking. Je kan de schenking in één keer overmaken of spreiden over verschillende jaren.
Wil je schenken aan een fonds? Of een fonds op naam oprichten?
Lees hier hoe dat kan en wat jouw voordelen zijn.
Doe hier een gift en ontdek je voordelen: van het steunen van ons onderzoek en studenten tot fiscale voordelen. Schenken kan op maat, volledig afgestemd op jouw wensen en financiële situatie.
Begin vandaag en zie hoeveel impact je kan maken.
Geboorte, babyborrel, verjaardag, huwelijk, jubileum, pensioen, in memoriam? Vraag je familie, vrienden en kennissen een gift te doen aan UHasselt.
Een gift of schenking kan roerend (geld, aandelen, kunstcollectie,...) of onroerend (gronden, vastgoed,...) zijn
Wil je als bedrijf een duurzame samenwerking met UHasselt mét impact op onze samenleving creëren?
Wij zijn drie enthousiaste onderzoeksters van het laboratorium voor Functional Imaging & Research on Stem Cells (FIERCE-lab) in het Biomedisch Onderzoeksinstituut (BIOMED,UHasselt). We zetten ons in voor onderzoek naar de ziekte van Charcot-Marie-Tooth (CMT), een ziekte die wereldwijd ruim 2,5 miljoen mensen treft, maar nog steeds relatief onbekend is. Om deze aandoening meer in de kijker te zetten en fondsen in te zamelen voor onderzoek, nemen wij deel aan de marathon van Eindhoven op 13 oktober.
Hoe kunnen we het aantal verkeersovertredingen en ongelukken verminderen? Daar zoekt het Instituut voor Mobiliteit (IMOB) al jarenlang innovatieve oplossingen voor. Met de lancering van de Vitronic Research Chair op 15 mei, gaan ze daar nog een stap verder in. Door het combineren van gamification-strategieën met geavanceerde AI-technologieën wil IMOB zowel de handhaving van verkeersregels, als het rijgedrag van bestuurders verbeteren.
16 UHasselt-studenten met financiële moeilijkheden krijgen elk een gratis laptop, geschonken door Rotary Genk. Goed voor een totaalbedrag ter waarde van 15.000 euro. “Een warm en vooral nuttig geschenk van Rotary Genk, zeker nu alsmaar meer studenten aankloppen bij onze sociale dienst”, zegt de dienst studentenvoorzieningen van UHasselt. De schenking valt binnen het Fonds Welzijn voor Studenten van het Universiteitsfonds UHasselt.
Helpen duurzame investeringen bedrijven echt te groeien? Hoe kunnen we ondernemingen versneld laten doorgroeien? En hoe moeten stakeholders in een ondernemend ecosysteem duurzame samenwerkingsverbanden opzetten om ondernemerschap te stimuleren? Om deze actuele beleidsvraagstukken te beantwoorden, richt LRM een leerstoel op rond “duurzaam ondernemen” aan Universiteit Hasselt.
Onze Campus Classes 2024 starten opnieuw.
Het programma voor 2024 zal uw leergierigheid en interesse in ons toponderzoek weer prikkelen.
Campus Hasselt - Oude Gevangenis
'Ga ik of ga ik niet, goesting uw toekomst' Frank Keunen (Goestingambassadeur van Vlaanderen)
Optimale Gezondheid van begin tot eind: Het belang van een gezonde omgeving - Prof. dr. Tim Nawrot en Prof. dr. Michelle Plusquin (UHasselt)
Wie kan allemaal psychopaat zijn? De aula was muisstil...
Moeten we meer bewegen om gezond te blijven? Heel wat animo in de aula...
Benieuwd naar de Campus Classes 2024? Kijk bij 'Deze Events mag je niet missen' en van harte welkom!
Prettige feestdagen en tot volgend jaar in een gezond en boeiend 2024!
Hoe met rugpijn omgaan? Talent in Limburg kansen bieden.
Boeiende onderwerpen met gepassioneerde sprekers ...en we zagen dat het goed was...
Kijk alvast in onze agenda voor de volgende Senior Class op 30 november met prof. dr. Bert Op 't Eijnde (UHasselt) en prof. dr. Lieve Dams (gerechtspsychiater).
Wil je graag op de hoogte blijven van het laatste nieuws van het Universiteitsfonds UHasselt?
Stuur een mailtje naar universiteitsfonds@uhasselt.be