Actueel

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Faculteit Revalidatiewetenschappen1
07 sep

UHasselt zoekt diabetespatiënten voor groot onderzoek rond hartfalen en dementie

Personen met diabetes type 2 hebben 50 procent meer kans op het ontwikkelen van dementie en 30 procent meer kans op hartfalen. Om te weten te komen welke oefentherapie hier het beste tegen kan helpen, is de faculteit Revalidatiewetenschappen van UHasselt op zoek naar diabetespatiënten tussen de 35 en 75 jaar oud die een half jaar lang gratis onder begeleiding willen sporten binnen een nieuw grootschalig onderzoek.

Health Campus Uhasselt Groepsfoto
27 aug

3,4 miljoen euro Vlaamse steun voor biomedisch onderzoekscomplex en hoogtechnologisch bewegings- en revalidatielab UHasselt

Health Campus Limburg DC krijgt verder vorm. In 2026 zal er een nieuw biomedisch onderzoekscomplex komen op de campus in Diepenbeek, waar geavanceerde technologieën binnen de gezondheidszorg uitgebouwd worden. Ook het voor Europa unieke hoogtechnologische MOVE lab voor bewegingsanalyse en revalidatie krijgt een plaats op de Health Campus.

Activiteitenweek RWS
29 mrt

140 studenten Limburgs hoger onderwijs bezorgen mensen met een beperking een onvergetelijke week

140 studenten van Universiteit Hasselt, Hogescholen PXL en UCLL en het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde (PIVH) leven deze week nauw samen met een 70-tal personen met een beperking in Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen om hen een week boordevol activiteiten, plezier en zorg aan te bieden.

22 08 25 Persmoment Onderzoek Beweging Bij Alzheimer 002
25 aug

UHasselt ontwikkelt nieuwe muziekgebaseerde therapie om personen met dementie meer te laten bewegen

Hoe motiveer je personen met dementie in woonzorgcentra het best om meer te bewegen en zo hun levenskwaliteit te verbeteren? Dat onderzoekt Universiteit Hasselt met de steun van Stichting Alzheimer Onderzoek.

Tinnitus Newsitem Juist
16 mei

Doe mee aan grootste bevraging rond oorsuizen

Welke levensstijlfactoren spelen een rol bij de ontwikkeling van oorsuizen of tinnitus en wat zorgt ervoor dat de klachten verergeren eenmaal je aan de gehooraandoening lijdt? De faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt start hierover met de grootste bevraging rond tinnitus ooit.

Joost Martens & David Wilson III
03 feb

Stichting Alzheimer Onderzoek schenkt 525.000 euro aan UHasselt-onderzoekers

UHasselt-professoren Joke Spildooren en David Wilson III krijgen elk 250.000 euro van de Stichting Alzheimer Onderzoek.