Faculteit Architectuur en Kunst

In de opleiding architectuur leer je ontwerpen, onderzoeken én ondernemen, drie vaardigheden die je als architect van de 21ste eeuw nodig hebt. Je wordt niet opgeleid tot een ‘papieren architect’. Studeren aan UHasselt betekent niet alleen werken met het hoofd, ook met de handen.

"Hoofd in de wolken, voeten op de grond" is ons motto.

ark_agora_studentwork ark_agora_studentwork

In de kijker

SL Arts Cma

Call for Papers: Affective Restoration and Typological Strategies for Reuse

01 juni 2024
LP 2425 Ibcz Liveproject17 Pres 81 (1)

Live Projects academiejaar 2024 - 2025: voorstelling projecten

15 mei 2024
22 juni 2024

Proclamatie | Graduation Master in Architectuur, Interieurarchitectuur + Interior Architecture 2024

tbc UHasselt, Campus Diepenbeek, Agoralaan, 3590 Diepenbeek
22 juni 2024 - 23 juni 2024

EXIT 24

10:00 - 18:00 Cultuurcentrum Hasselt, Kunstlaan 5, 3500 Hasselt
03 juli 2024

Proclamatie bachelor in architectuur en interieurarchitectuur 2024

tbc Faculteit Architectuur en Kunst in UHasselt, Gebouw E, Agoralaan, 3590 Diepenbeek
Bekijk de volledige agenda
ark_agora_overzicht

Studeren aan onze faculteit

Je kan bij ons starten aan je bacheloropleiding architectuur of interieurarchitectuur om je nadien te specialiseren via één van onze masteropleidingen. Eens een diploma op zak, kan je bij ons nog terecht voor het postgraduaat Building Beyond Borders of de educatieve masteropleiding.

Voor een inhoudelijk inzicht betreffende de inhoud van elke richting, het aantal studiepunten en mogelijkheden, verwijzen we je graag door naar één van onze opleidingspagina's via de links hieronder.

 • Daarnaast is het vast en zeker ook de moeite onze FAQ door te lezen. Hierin verwerken we de meest gestelde vragen.
 • Bekijk zeker ook alle informatie voor studenten op de algemene UHasselt-pagina.
DSC 0152

Ons onderzoek

De Faculteit Architectuur en Kunst stimuleert, organiseert en ondersteunt onderzoek binnen een ontwerp- en artistieke opleiding en praktijk, binnen de academische context en de waardensystemen van de Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL (PXL-MAD School of Arts). De faculteit ziet zichzelf als een actieve maatschappelijke speler.

Het onderzoek is geclusterd binnen twee onderzoeksgroepen:

Elk van onze 8 onderzoeksdomeinen vertrekt vanuit een eigen thematische of methodologische insteek, steeds met een focus op en grote zorg voor belangrijke maatschappelijke en culturele thema’s of uitdagingen.

Kaat

Fac ARK internationaal

Elk jaar trekken meer en meer studenten van de faculteit Architectuur en Kunst naar het buitenland. Sommigen gaan een semester studeren op een ander, anderen doen hun stage op een wereldse locatie en nog anderen zetten hun kennis om in praktijkervaring tijdens de zomermaanden.

Doorheen het academiejaar vertellen we je nog veel meer over de mogelijke buitenlandse avonturen die je kan starten (en wanneer), maar je kan nu alvast proeven van de eerste inspiratie omtrent je studie of stage in het buitenland.

Beloof je wel dat je ons een kaartje stuurt?

Start hier je ontdekkingstocht naar onze internationale mogelijkheden

ark_masters_ar_juni2023_76

Alumni

Misschien wel uit het oog, maar zeker niet uit ons hart!

Onze faculteit heeft 3 alumniverenigingen: De Architectenhuiskamer, Retrovision en de groep van internationale studenten. Elke vereniging organiseert met regelmaat haar eigen evenementen, maar uiteraard houden we als faculteit de vinger aan de pols.

Regelmatig bundelen we nieuwtjes vanuit de faculteit, maar zeker ook uit de alumniwereld, in onze Alumni-nieuwsbrief. Verder staan er ook evenementen op de planning, zowel op de campus als in de regio. Op die manier willen we vooral studenten, afgestudeerden en geïnteresseerden met elkaar verbinden, kennis en ervaringen laten delen. Maar we willen zeker ook jonge en doorgewinterde architecten, kunstenaars, fotografen en architectuurliefhebbers kansen geven zodat ze meesurfen op onze liefde voor architectuur en kunst.

Afgestudeerden aan UHasselt kunnen hun alumnidossier zelf beheren. Als je gegevens daar juist staan, sturen we je onze nieuwsbrief en meer nieuws van UHasselt. Alumni uit de eerdere jaren (afgestudeerd voor 2014) mogen ons een mailtje sturen als ze op de alumnimailing terecht willen komen.

Contact & informatie

Faculteit Architectuur en Kunst

 • Locatie
  Gebouw E, Agoralaan, 3590 Diepenbeek

 • E-mail
  architectuur@uhasselt.be

 • Telefoon
  011.29.21.01

 • Openingsuren
  Elke weekdag (behalve feest- en brugdagen) geopend van 08.15 - 12.00 uur en 12.30 - 16.30 uur

Informatie over vacatures

 • Wil je werken voor UHasselt? Bekijk regelmatig de vacaturepagina.

 • Publiceer uw vacature voor onze (oud)studenten via Jobteaser.

Be our biggest fan online