Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt
Voor persvragen, kan u hier terecht
In het Proefcentrum Fruit in Sint-Truiden testen onderzoekers van Universiteit Hasselt en ILVO (Instituut voor Landbouw-, visserij-, en voedingsonderzoek) een nieuwe bodemverbeteraar voor de teelt van zacht fruit.
UHasselt-professor Michel Van Den Bergh, vakgroepvoorzitter Algebra (WET), is gevraagd als plenair spreker tijdens het International Congres of Mathematicians, het grootste congres voor wiskundigen ter wereld.
Leerstof instuderen terwijl je ritmische baloefeningen uitvoert heeft een positief effect op het vlak van werkgeheugen, welbevinden en studieresultaten van leerlingen. Dat blijkt uit onderzoek van Universiteit Hasselt in de secundaire school Atheneum Campus Van Eyck in Maaseik.
De onderzoekslijn Designing for More van de faculteit Architectuur en Kunst heeft als leadpartner een SBO-onderzoeksproject van 1,8 miljoen euro toegekend gekregen van het Fonds Wetenschappelijk Onderzoek - Vlaanderen.
De overleden Aalsterse arts dr. Roland Demaeseneer laat een erfenis van 2 miljoen euro achter voor het onderzoek naar reumatische aandoeningen van BIOMED UHasselt.
Universiteit Hasselt heeft er een nieuw spin-off bij, de 17de ondertussen. TakeASeat wil via allerhande producten de mobiliteit in ons land verduurzamen.
In het kader van een VLIR-UOS ontwikkelingsproject, volgt de Congolese arts en internist dr. Ernest Amsini momenteel een opleiding echocardiografie aan Jessa Ziekenhuis en BIOMED UHasselt.
UHasselt-studentenonderneming Spencivino wint de prijs voor beste Small Business Project van VLAJO. Een wedstrijd voor de beste studentenondernemingen van alle Vlaamse hogescholen en universiteiten
In elke jongere sluimeren talenten die tot ontplooiing kunnen komen, voor sommigen is het nodig dat er daartoe extra kansen worden aangereikt. TALim wil een aantal onder hen die kansen bieden.
Whole genome sequencing, waarbij een volledig beeld geschetst wordt van het DNA van een patiënt, kan in de toekomst de risicobepaling en vroege opsporing van de ziekte van Kahler of multipel myeloom (MM) vergemakkelijken.
De faculteit Revalidatiewetenschappen aan UHasselt beschikt vanaf nu over het hoogtechnologisch bewegingslab GRAIL. Een lab dat bestaat uit een geavanceerde loopband met een platform dat onder meer de stapkracht meet, een scherm waarop een virtuele omgeving wordt geprojecteerd en talloze camera’s die het evenwicht en iedere beweging van de proefpersoon nauwgezet registreert en analyseert.
Het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE legt de laatste hand aan hun diamantgebaseerde kwantummagnetometer.