Actueel

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Unnamed (9)
24 sep

Luc De Schepper neemt na 16 jaar afscheid als rector UHasselt

Tijdens de Academische Openingszitting van de Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL nam Luc De Schepper ook officieel afscheid als rector van UHasselt. 16 jaar stond hij aan het hoofd van de universiteit.

Wouter Schroeyers (Uhasselt)
18 sep

Grootste Europese studie voor stralingsbescherming tegen radon en natuurlijke radioactieve materialen

SCK CEN, UHasselt en UAntwerpen nemen deel aan de grootste Europese studie ooit naar de gezondheidsgevaren van radioactieve materialen van natuurlijke oorsprong. Het project RadoNorm zal met 56 partners uit 26 landen en 22 miljoen euro onderzoeksgeld, de effecten van chronische blootstelling aan lage dosissen natuurlijke straling op de mens onderzoeken.

Unnamed (7)
01 jul

UHasselt en Noorderhart richten het Universitair MS Centrum op

12 jaar na de opstart van het MS Netwerk Limburg bundelen partners UHasselt-BIOMED en Noorderhart (voormalig Mariaziekenhuis Noord Limburg) voortaan hun krachten in het Universitair MS Centrum.

BB Geneeskundestud Corona 04
06 apr

Geneeskundestudenten UHasselt als vrijwilliger aan de slag in zorgcentra

Een veertigtal derdejaarsstudenten Geneeskunde aan UHasselt zijn als vrijwilliger aan de slag in de gezondheidszorg. De faculteit Geneeskunde en levenswetenschappen deed een rondvraag bij ziekenhuizen en huisartsenpraktijken of zij hulp konden gebruiken tijdens de coronacrisis.

20 01 30 Leerstoel Herman Reynders 01 BLOKBEELD
30 jan

Herman Reynders leidt leerstoel UHasselt rond onderwijsongelijkheid Limburg

De volgende drie jaar zal UHasselt binnen de leerstoel ‘Inclusief en Excellent Onderwijs’ onderzoek voeren naar het wegwerken van onderwijsongelijkheid in Limburg. Herman Reynders, afscheidnemend gouverneur van de provincie Limburg, zal deze leerstoel leiden.