Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
corona-1

Coronamaatregelen UHasselt

Hier kan u een overzicht terugvinden van de geldende coronamaatregelen aan UHasselt.

22_01_06_huldeboek_nan_torfs_23

Faculteit Rechten brengt hulde aan overleden prof. Nan Torfs

De Faculteit Rechten bracht op 6 januari hulde aan haar collega prof. dr. Nan Torfs die op 22 december 2020 overleed. Ze stond mee aan de wieg van de faculteit Rechten waar ze nadien als gewoon hoogleraar aan verbonden was.

ecotron-hasselt-university
23 dec

Analyse van meer dan 20.000 plantensoorten toont aan: klimaat én bodem bepalen hoe planten eruitzien

Een internationaal onderzoeksteam waar ook UHasselt deel van uitmaakt toont voor het eerst aan dat kenmerken zoals de grootte, structuur of levensduur van een plant bepaald worden door het klimaat en de bodemeigenschappen.

uhasselt-het-nieuwstedelijk-3
13 dec

2023 wordt feestjaar! UHasselt viert 50ste verjaardag

Universiteit Hasselt viert in 2023 haar gouden jubileum. “Die vijftigste verjaardag gaan we uitgebreid vieren. Ter gelegenheid van deze 50ste verjaardag gaat UHasselt een samenwerking aan met theatergezelschap Het nieuwstedelijk om daar een voorstelling van te maken. Vanaf mei 2023 speelt het toneelstuk, met de werktitel Epos, in culturele centra in Limburg en Vlaanderen.

tim-vanmierlo
08 dec

250.000 euro prijzengeld voor MS-onderzoek UHasselt-UMaastricht

Prof. dr. Tim Vanmierlo, MS-onderzoeker aan Universiteit Hasselt en Universiteit Maastricht, wint de Global Grant for Multiple Sclerosis Innovation (GMSI) van farmabedrijf Merck twv. 250.000 euro.

bart_vermang_16
06 dec

Prof. Bart Vermang wint KVAB prijs Technische wetenschappen

Professor Bart Vermang (UHasselt/imec/EnergyVille) ontvangt de prestigieuze prijs ‘Laureaat in de Klasse van de Technische Wetenschappen’ van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst (KVAB).

21_11_22_uhasselt_fellowship_ceremony_05
21 nov

UHasselt stelt zeven Fellows aan

UHasselt stelt zeven fellows aan. Zeven personen met een knappe professionele carrière en een warm hart voor de maatschappij, die als ambassadeur van UHasselt mee een brug zullen vormen tussen universiteit en de samenleving.

onderzoeksteam-esther-wolfs
18 nov

Stamcellen uit tanden kunnen doorbraak zijn in strijd tegen zenuwziekte CMT

Prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) ontvangt een beurs van 100.000 dollar van een Amerikaanse patiëntenvereniging voor haar onderzoek naar de ziekte Charcot-Marie-Tooth. Als enige onderzoeksgroep ter wereld werkt zij met stamcellen uit wijsheidstanden om het ziekteproces van CMT te ontrafelen.

tim-nawrot-dries-martens
09 nov

Eiwitten in urine tonen biologische veroudering en vatbaarheid voor ouderdomsziekten

Door urinestalen te analyseren op eiwitten kan men de biologische leeftijd van een persoon meten en zien of men vatbaarder is voor bepaalde ouderdomsgerelateerde ziekten.

oscar-qube-iac2021-dubai

OSCAR-QUBE wint beste studentenproject op grootste ruimtevaartcongres

Het UHasselt-ruimteproject OSCAR-QUBE valt in de prijzen. Met de diamantgebaseerde kwantummagnetometer aan boord van het ruimtestation ISS, winnen de studenten tijdens het International Astronautical Congres in Dubaï de prijs van beste studententeam.

overhandigingchequelivealife_genk_karoliencoenen__2

Live a Life schenkt 10.000 euro aan kankeronderzoek UHasselt-Jessa-ZOL

De organisatie achter Live a Life schenkt dit jaar 10.000 euro aan het Limburg Clinical Research Center. Ondanks de coronapandemie slaagde Live a Life met tal van activiteiten er toch opnieuw in om dit mooie bedrag te kunnen schenken aan het kankeronderzoek van Universiteit Hasselt en de ziekenhuizen Jessa en ZOL.

prof-dr-niel-hens-en-rector-bernard-vanheusden-lancering-dsi

Data Science Institute UHasselt officieel van start

Het Data Science Institute UHasselt is officieel gelanceerd. Een jaar na de voorziene opening. “Door corona hebben we onze ceremoniële start moeten uitstellen, maar door de pandemie heeft ons instituut wél meteen haar grote meerwaarde kunnen tonen”, zegt prof. dr. Niel Hens.