Actueel

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Foetus Onderzoek Roetdeeltjes Tim Nawrot
06 okt

Nog voor hun geboorte hebben baby’s al roet in hun longen en hersenen

In vitale organen van ongeboren baby’s zijn er al sporen van luchtvervuiling terug te vinden. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van Universiteit Hasselt en de Universiteit van Aberdeen, dat gepubliceerd werd in The Lancet Planetary Health.

CELL Groepsfoto 2 Charter Universiteitsfonds
05 okt

Limburgse eerstelijnszones en kennisinstellingen ondertekenen uniek samenwerkingscharter

17 Limburgse organisaties uit de zorg- en welzijnsector en de kennisinstellingen Universiteit Hasselt en Hogescholen PXL en UCLL zullen de volgende jaren binnen CELL intensief samenwerken om de eerstelijnszorg en welzijnsorganisaties te versterken. Limburg is de eerste provincie waar zo een samenwerking opgestart wordt.

PFAS Sofie Thijs Zwijndrecht Hennep
23 sep

Hennepplanten kunnen PFAS en PFOS uit de grond halen

PFAS en PFOS stoffen in vervuilde gronden kunnen gesaneerd worden met behulp van hennepplanten. Dat toont onderzoek van het Centrum voor Milieukunde, UHasselt op vervuilde gronden in Zwijndrecht.

22 09 22 Uitreiking Inclusiviteitsprijs 002
22 sep

Mira Jablonska wint Inclusiviteitsprijs 2022: ‘De diversiteit in 1 persoon’

Mira Jablonska wint de ‘Inclusiviteitsprijs 2022’ van Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg. Mira is masterstudent rechten en komt als studentenvertegenwoordiger op voor de noden van studenten in kwetsbare situaties.

22 09 22 Academische Opneningszitting AUHL 006 (1)
22 sep

“Continu leren moet een natuurlijke reflex worden”

“Nog meer de talenten van onze medewerkers laten ontplooien, onder meer via het UHasselt career center, en tegelijk een trigger zijn in de regio om levenslang leren te stimuleren”, die ambitie sprak rector Bernard Vanheusden uit op de academische openingszitting van Universiteit Hasselt en Hogeschool PXL.

Diepenbeek Voorkant Gebouw D LR 03
20 sep

Sterke start nieuwe academiejaar!

Met de opstart van 5 nieuwe opleidingen, een stijging van 8% meer nieuwe studenten in alle opleidingen én het vooruitzicht van ons gouden jubileum in 2023 start aan Universiteit Hasselt een héél bijzonder academiejaar. Dit jaar verwelkomen we zo een 6750 studenten aan UHasselt. Welkom!

Uhasselt Campus Hasselt
16 sep

Sterke start voor nieuwe opleidingen UHasselt

De 5 nieuwe opleidingen die Universiteit Hasselt dit academiejaar mag opstarten kunnen rekenen op heel wat interesse. “In totaal verwelkomen we zo een 175 studenten in deze nieuwe richtingen. Vooral de master verpleegkunde en vroedkunde en de bacheloropleiding sociale wetenschappen zijn populair”, zegt rector Bernard Vanheusden.

Gebouw D Mooi Weer Mei 2017 21 (2)
08 sep

Positief rapport voor UHasselt

Universiteit Hasselt en de Transnationale Universiteit Limburg (tUL) kregen zopas een positief rapport van de Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie (NVAO). Om de zes jaar lichten zij alle Vlaamse universiteiten door met een instellingsreview. De commissie had duidelijk lof voor de sterke kwaliteitscultuur en de civic missie die diep is doorgedrongen binnen het onderwijs aan UHasselt en tUL.

22 08 25 Persmoment Onderzoek Beweging Bij Alzheimer 002
25 aug

UHasselt ontwikkelt nieuwe muziekgebaseerde therapie om personen met dementie meer te laten bewegen

Hoe motiveer je personen met dementie in woonzorgcentra het best om meer te bewegen en zo hun levenskwaliteit te verbeteren? Dat onderzoekt Universiteit Hasselt met de steun van Stichting Alzheimer Onderzoek.

Judith Fraussen En Veerle Somers
01 jul

250.000 euro vanuit Wings for Life voor ruggenmergonderzoek UHasselt

BIOMED-onderzoekers dr. Judith Fraussen en prof. dr. Veerle Somers krijgen van de internationale organisatie Wings for Life samen 250.000 euro voor hun ruggenmergonderzoek. Als één van de weinige onderzoeksgroepen ter wereld, onderzoeken zij bloed- en weefselstalen van personen met traumatische ruggenmergletsels.

22 06 27 Eerste Inschrijvingen 02
27 jun

Eerste studenten schrijven zich in voor nieuwe opleidingen UHasselt

Vanaf 27 juni kunnen toekomstige studenten zich inschrijven aan UHasselt. Maya Haelterman en Aurélie Vanheel schreven zich vanmorgen als eerste studenten in voor het nieuwe academiejaar.

22 06 13 Schenking LIKAF 30
13 jun

Limburgs Kankerfonds investeert bijna 700.000 euro in kankeronderzoek UHasselt en Jessa Ziekenhuis

Het Limburgs Kankerfonds (LIKAF) geeft met schenkingen en investeringen van in totaal bijna 700.000 euro een stevige boost aan het kankeronderzoek van Universiteit Hasselt, Jessa Ziekenhuis en het Limburg Clinical Research Center (LCRC).