Actueel

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Joost Martens & David Wilson III
03 feb

Stichting Alzheimer Onderzoek schenkt 525.000 euro aan UHasselt-onderzoekers

UHasselt-professoren Joke Spildooren en David Wilson III krijgen elk 250.000 euro van de Stichting Alzheimer Onderzoek.

Header2 01
25 jan

Hendrik Verbrugge nieuwe voorzitter Associatie AUHL, afscheid Willy Claes

Na 18 jaar als voorzitter van de Associatie Universiteit – Hogescholen Limburg (AUHL), neemt Willy Claes afscheid. De Algemene Vergadering van de AUHL heeft vanavond Hendrik Verbrugge als opvolger verkozen.

Image0
24 jan

SALKTurbo-project ‘XR-Huis’ verhoogt bedrijfsinnovatie door eXtended Reality

Bedrijven helpen om hun innovatie- en concurrentiekracht te verhogen door XR-technologie te gebruiken. Dat is het doel van het SALKTurbo-project XR-Huis, dat de expertise over eXtended-Reality van alle Limburgse kennisinstellingen bundelt.

22 01 06 Huldeboek Nan Torfs 23
06 jan

Faculteit Rechten brengt hulde aan overleden prof. Nan Torfs

De Faculteit Rechten bracht op 6 januari hulde aan haar collega prof. dr. Nan Torfs die op 22 december 2020 overleed. Ze stond mee aan de wieg van de faculteit Rechten waar ze nadien als gewoon hoogleraar aan verbonden was.

21 11 16 Cheque Legaat Prof Mebis (2)
01 jan

Erfenis van 20.000 euro voor lichttherapie bij kankerpatiënten

De onderzoeksgroep van prof. dr. Jeroen Mebis, diensthoofd Medische Oncologie Jessa Ziekenhuis en hoofddocent aan de UHasselt, krijgt een erfenis van 20.000 euro geschonken aan Universiteitsfonds UHasselt.

Ecotron Hasselt University
23 dec

Analyse van meer dan 20.000 plantensoorten toont aan: klimaat én bodem bepalen hoe planten eruitzien

Een internationaal onderzoeksteam waar ook UHasselt deel van uitmaakt toont voor het eerst aan dat kenmerken zoals de grootte, structuur of levensduur van een plant bepaald worden door het klimaat en de bodemeigenschappen.

Uhasselt Het Nieuwstedelijk (3)
13 dec

2023 wordt feestjaar! UHasselt viert 50ste verjaardag

Universiteit Hasselt viert in 2023 haar gouden jubileum. “Die vijftigste verjaardag gaan we uitgebreid vieren. Ter gelegenheid van deze 50ste verjaardag gaat UHasselt een samenwerking aan met theatergezelschap Het nieuwstedelijk om daar een voorstelling van te maken. Vanaf mei 2023 speelt het toneelstuk, met de werktitel Epos, in culturele centra in Limburg en Vlaanderen.

Tim Vanmierlo
08 dec

250.000 euro prijzengeld voor MS-onderzoek UHasselt-UMaastricht

Prof. dr. Tim Vanmierlo, MS-onderzoeker aan Universiteit Hasselt en Universiteit Maastricht, wint de Global Grant for Multiple Sclerosis Innovation (GMSI) van farmabedrijf Merck twv. 250.000 euro.

Bart Vermang 16
06 dec

Prof. Bart Vermang wint KVAB prijs Technische wetenschappen

Professor Bart Vermang (UHasselt/imec/EnergyVille) ontvangt de prestigieuze prijs ‘Laureaat in de Klasse van de Technische Wetenschappen’ van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunst (KVAB).

Thomasnoceto OM Presskit 31 Min
24 nov

Postgraduaat Building Beyond Borders wint TerraFibra award 2021

‘The Women’s House of Ouled Merzoug’ van het Postgraduaat Building Beyond Borders van de faculteit Architectuur en Kunst en UHasselt SEE heeft de TerraFibra award 2021 gewonnen voor beste educatieve project.

21 11 22 Uhasselt Fellowship Ceremony 05
21 nov

UHasselt stelt zeven Fellows aan

UHasselt stelt zeven fellows aan. Zeven personen met een knappe professionele carrière en een warm hart voor de maatschappij, die als ambassadeur van UHasselt mee een brug zullen vormen tussen universiteit en de samenleving.

Onderzoeksteam Esther Wolfs
18 nov

Stamcellen uit tanden kunnen doorbraak zijn in strijd tegen zenuwziekte CMT

Prof. dr. Esther Wolfs (BIOMED UHasselt) ontvangt een beurs van 100.000 dollar van een Amerikaanse patiëntenvereniging voor haar onderzoek naar de ziekte Charcot-Marie-Tooth. Als enige onderzoeksgroep ter wereld werkt zij met stamcellen uit wijsheidstanden om het ziekteproces van CMT te ontrafelen.