Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
oscar-qube-iac2021-dubai

OSCAR-QUBE wint beste studentenproject op grootste ruimtevaartcongres

Het UHasselt-ruimteproject OSCAR-QUBE valt in de prijzen. Met de diamantgebaseerde kwantummagnetometer aan boord van het ruimtestation ISS, winnen de studenten tijdens het International Astronautical Congres in Dubaï de prijs van beste studententeam.

overhandigingchequelivealife_genk_karoliencoenen__2

Live a Life schenkt 10.000 euro aan kankeronderzoek UHasselt-Jessa-ZOL

De organisatie achter Live a Life schenkt dit jaar 10.000 euro aan het Limburg Clinical Research Center. Ondanks de coronapandemie slaagde Live a Life met tal van activiteiten er toch opnieuw in om dit mooie bedrag te kunnen schenken aan het kankeronderzoek van Universiteit Hasselt en de ziekenhuizen Jessa en ZOL.

prof-dr-niel-hens-en-rector-bernard-vanheusden-lancering-dsi

Data Science Institute UHasselt officieel van start

Het Data Science Institute UHasselt is officieel gelanceerd. Een jaar na de voorziene opening. “Door corona hebben we onze ceremoniële start moeten uitstellen, maar door de pandemie heeft ons instituut wél meteen haar grote meerwaarde kunnen tonen”, zegt prof. dr. Niel Hens.

fair-trade-week-uhasselt

Minister Meryame Kitir opent Fair Trade Week

In aanwezigheid van minister van Ontwikkelingssamenwerking Meryame Kitir ondertekende rector Bernard Vanheusden vanmorgen het Fair Trade Charter. Meteen het startschot van de Fair Trade Week aan UHasselt, met tal van activiteiten rond eerlijke handel.

21_09_23_uitreiking_inclusiviteitsprijs_en-opening_academiejaar_stadhuis_07-1
23 sep

UHasselt wil internationale positie versterken én motor voor de regio zijn

“De regio versterken en tegelijk nog meer inzetten op het versterken van onze internationale positie”, die internationale ambitie sprak rector Bernard Vanheusden uit tijdens de Academische openingszitting aan de start van het nieuwe academiejaar.

omer-sercik_09
23 sep

Ömer Sercik wint Inclusiviteitsprijs 2021

Masterstudent biostatistiek Ömer Sercik is de winnaar van de Inclusiviteitsprijs 2021 van de universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg. Ömer Sercik was één van de eerste studenten met een niet-westerse migratieachtergrond die aan UHasselt afstudeerde in de opleiding fysica en hij is initiatiefnemer van de Young Phys-X-Academy.

officiele-opening
17 sep

UHasselt opent Science Tower

Op 17 september is de Science Tower van Universiteit Hasselt officieel geopend door Vlaams minister Wouter Beke en Limburgs gedeputeerde Tom Vandeput, voorzitter LSM. “In deze toren van vijf verdiepingen kunnen onze studenten en onderzoekers van de opleidingen fysica, chemie en het toekomstige materiomics terecht in state-of-the art didactische labo’s en onderzoekslabo’s”

thomas-pesquet-oscar-qube
03 sep

Magnetometer OSCAR-QUBE UHasselt succesvol geïnstalleerd in ruimtestation ISS

ESA-astronaut Thomas Pesquet heeft de diamantgebaseerde kwantummagnetometer van de UHasselt-studenten van OSCAR-QUBE geïnstalleerd in het ruimtestation ISS. Enkele uren later kregen de UHasselt-studenten, die de installatie live konden meevolgen in het Space Applications Services Zaventem, de eerste data over het magnetische veld rond de aarde binnen.

21_04_02_persmoment_oscar_qube_14-1-min
29 aug

Diamanten kwantummagnetometer UHasselt op weg naar ruimtestation ISS

29 augustus, een historische dag voor Universiteit Hasselt. Aan boord van de SpaceX CRS 23 vliegt de unieke diamanten kwantummagnetometer van het UHasselt-studententeam OSCAR-QUBE naar het ruimtestation ISS om er het magnetische veld rond de aarde in kaart te brengen.

prof-dr-jelle-schepers
05 jul

Ondernemingsambities nog te vaak onderbenut bij Vlaamse familiebedrijven

Vlaamse familiebedrijven zijn ambitieus op het vlak van investeren en ondernemen, maar al te vaak maken ze die ambities niet waar. Dat blijkt uit onderzoek van de onderzoeksgroep Ondernemerschap en Familiebedrijven van UHasselt.

jelle-schepers-en-seppe-croonen_01-2
05 jul

TEW-studenten UHasselt begeleiden bedrijven in hun groeiambities

Masterstudenten Toegepaste Economische Wetenschappen aan Universiteit Hasselt hebben het afgelopen academiejaar Limburgse bedrijven begeleid om groeiambities van het bedrijf te realiseren.

werend-boesmans_01
04 jul

Francqui-beurs van 200.000 euro voor UHasselt-onderzoek naar zenuwstelsel in de darmen

Prof. dr. Werend Boesmans (BIOMED) krijgt van de Francqui-stichting een Collen-Francqui Start-Up Grant ter waarde van 200.000 euro.