Actueel

Hieronder vindt u een overzicht van alle nieuwsberichten over UHasselt

Voor persvragen, kan u hier terecht

UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw UHasselt, campus Hasselt, voorzijde gebouw
Foto 16
30 mei

Hare Majesteit de Koningin ontvangt eredoctoraat UHasselt voor haar maatschappelijke bewogenheid

Voor haar sterke maatschappelijke bewogenheid en haar inzet voor onder meer mentaal welzijn bij jongeren en toegankelijk en kwaliteitsvol onderwijs, reikt Universiteit Hasselt een eredoctoraat uit aan de Koningin.

Eredoctoraten Dies Natalis Uhasselt
25 mei

‘Excellente wetenschappers’ Erika Vlieghe en Jordi Sunyer nieuwe eredoctoren Universiteit Hasselt

Ter gelegenheid van haar Dies Natalis reikt Universiteit Hasselt een eredoctoraat uit aan virologe Erika Vlieghe en milieu-epidemioloog Jordi Sunyer. “Twee geëngageerde wetenschappers aan de top van hun academisch vakgebied, die zich onvermoeibaar inzetten voor ziektepreventie en de maatschappij in haar geheel”, zeggen promotoren Leen Popleu, Jeroen Van Der Hilst en Tim Nawrot.

Melissa Schepers Biomed MS Onderzoek
23 mei

Stap dichter bij nieuwe behandeling voor MS dankzij methode om specifieke eiwitten te remmen

Promotieonderzoek van Melissa Schepers aan de Universiteit Maastricht en Universiteit Hasselt biedt hoop op de ontwikkeling van een nieuw medicijn dat multiple sclerose (MS) kan stoppen of de beperkingen kan herstellen.

Stabiliteitsmetingen ACB²
02 mei

Metingen UHasselt naar reststerkte van 30 meter lange betonnen brugliggers uit jaren '60 tonen weinig degradatie aan

Onderzoekers van het Applicatiecentrum Beton en Bouw van UHasselt voerden de afgelopen maanden op vraag van de Waalse overheid stabiliteitsmetingen uit op brugliggers van 30 meter lang en 2 meter hoog. De brugliggers dateren uit de jaren ’60 en maakten deel uit van een bestaand viaduct in Wallonië.

Refugiehuis Buitenkant
28 apr

Historisch Refugiehuis en Witte Kazerne zijn nieuwe thuis voor UHasselt

Het rectoraat van UHasselt, de financiële dienst, de personeelsdienst en het Instituut voor mobiliteit zijn vanaf nu de officiële nieuwe bewoners van het historische Refugiehuis en de Witte Kazerne in het stadscentrum van Hasselt. “We maken van één van de oudste gebouwen van Hasselt een open huis, waar expo’s georganiseerd worden, we bezoekers ontvangen, doctoraten uitreiken en aan onderzoek doen”, zegt rector Bernard Vanheusden.

Harry Martens Kunstenares Louise Mertens Kunstwerk Harry Martens
28 apr

Ererectoren UHasselt geëerd met unieke kunstwerken

In het Refugiehuis, de nieuwe thuis voor het rectoraat van UHasselt, worden de drie ererectoren van Universiteit Hasselt geëerd met unieke kunstwerken. De werken werden onthuld op de officiële opening van het Refugiehuis en de Witte Kazerne in aanwezigheid van ererector Harry Martens en de families van Luc De Schepper en Louis Verhaegen.

Instrumented Vehicle 24
28 apr

IMOB UHasselt ontwikkelt app en nieuwe types sensoren om gevaarlijke situaties op de weg te verminderen

Binnen het Europese i-DREAMS project, zijn IMOB UHasselt en heel wat internationale partners erin geslaagd om innovatieve rijassistentie technologieën te ontwikkelen die de verkeersveiligheid verhogen.

Activiteitenweek RWS
29 mrt

140 studenten Limburgs hoger onderwijs bezorgen mensen met een beperking een onvergetelijke week

140 studenten van Universiteit Hasselt, Hogescholen PXL en UCLL en het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde (PIVH) leven deze week nauw samen met een 70-tal personen met een beperking in Vakantiehuis Fabiola in Maasmechelen om hen een week boordevol activiteiten, plezier en zorg aan te bieden.

Foto 103
21 mrt

Het nieuwstedelijk en Universiteit Hasselt presenteren: Mooie jaren - een kroniek van onze tijd

Voor de 50ste verjaardag van UHasselt maakt theaterhuis Het nieuwstedelijk de voorstelling Mooie jaren – een kroniek van onze tijd. “Een voorstelling over de voorbije halve eeuw waarin we een generatie vrienden volgen die het leven, de liefde en een wereld in voortdurende verandering ontdekken”, zeggen regisseurs Stijn Devillé en Christophe Aussems van Het nieuwstedelijk. De voorstelling gaat op 19 mei in première in het Cultuurcentrum Hasselt en trekt in het najaar op tournee doorheen Vlaanderen.

Groepsfoto Bodemleven
20 mrt

Hoe is het gesteld met het bodemleven in jouw tuin? UHasselt en HBvL zoeken 1.000 Limburgers voor groot burgerwetenschapsonderzoek

Hoe rijk aan leven is jouw tuinbodem? En hoe verschilt dat bodemleven in jouw tuin met dat van anderen in Limburg? Universiteit Hasselt en Het Belang van Limburg starten met de steun van Departement Omgeving het grote burgerwetenschapsonderzoek ‘Bodemleven’.

Lancering Leerstoel LRM
13 mrt

LRM en UHasselt lanceren leerstoel om het ondernemende landschap in Vlaanderen te versterken

Helpen duurzame investeringen bedrijven echt te groeien? Hoe kunnen we ondernemingen versneld laten doorgroeien? En hoe moeten stakeholders in een ondernemend ecosysteem duurzame samenwerkingsverbanden opzetten  om ondernemerschap te stimuleren? Om deze actuele beleidsvraagstukken te beantwoorden, richt LRM een leerstoel op rond “duurzaam ondernemen” aan Universiteit Hasselt.

THINK³ Lab Opening Header
09 mrt

THINK³ simulation & innovation lab UHasselt helpt zorgorganisaties met de zorguitdagingen van de toekomst

Universiteit Hasselt en POM Limburg openen het THINK³ lab. Een simulatie- en innovatielab waar onderzoekers, studenten, zorgverleners en bedrijven werken aan vernieuwende systemen en processen om de uitdagingen in de zorgsector aan te pakken.